Wall Street: Σε κόκκινο έδαφος οι δείκτες εν αναμονή της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Σε κόκκινο έδαφος οι δείκτες εν αναμονή της Fed
Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με τα μηνύματα που θα στείλει η διήμερη συνεδρίαση της Fed

Τελευταία ενημέρωση: 20:09

Υποχωρούν οι δείκτες της Wall Street την Τρίτη, με τους επενδυτές να αναλύουν τα εταιρικά στοιχεία που συνεχίζουν να ανακοινώνονται, με αρκετά από αυτά να μην ικανοποιούν τις προβλέψεις, ενώ την ίδια ώρα παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με τα μηνύματα που θα στείλει η Fed στη διήμερη συνεδρίασή της σχετικά με τη νομισματική πολιτική της. Οι επενδυτές προσδοκούν να διατηρηθεί το «status quo», ενώ θα αναμένουν πιθανές ενδείξεις μελλοντικών μειώσεων επιτοκίων από την ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί 377 μονάδες ή 0,98%, στις 38.009 μονάδες. Ο διευρυμένος S&P 500, διαμορφώνεται στις 5.068 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,95%. Κατά 1,13% διολισθαίνει ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, στις 15.802 μονάδες.

Χθες και οι τρεις δείκτες έκλεισαν ανοδικά με την Tesla να δίνει σημαντική ώθηση, σημειώνοντας άλμα 15%.

Οι δείκτες οδεύουν προς τον πρώτο μήνα απωλειών από τον Οκτώβριο, καθώς οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων μειώθηκαν σημαντικά από την αρχή του έτους. Ο Dow Jones είναι καθ'οδόν για απώλειες άνω του 3% τον Απρίλιο. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite οδεύουν προς πτώση άνω του 2% ο καθένας.

Στο ταμπλό η μετοχή της 3M ενισχύεται πάνω από 3% μετά την ανακοίνωση κερδών 2,39 δολάρια ανά μετοχή με έσοδα 7,72 δισ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο. Η μετοχή οδεύει για τα μεγαλύτερα κέρδη της εδώ και 10 μήνες.

Η μετοχή της Eli Lilly καταγράφει κέρδη σχεδόν 5,5% μετά την ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας για προσαρμοσμένα κέρδη α' τριμήνου ύψους 2,58 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας την πρόβλεψεη 2,46 δολάρια, σύμφωνα με το LSEG.

Ανάμεικτα ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Τρίτη η McDonald’s, καθώς η αναδιοργάνωση της εταιρείας επιβάρυνε τα κέρδη της και το μποϊκοτάζ έπληξε τις πωλήσεις της στην αγορά της Μέσης Ανατολής. Στα προσαρμοσμένα κέρδη, η εταιρεία ανακοίνωσε 2,70 δολάρια/μετοχή προσαρμοσμένα έναντι 2,72 δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές. Τα έσοδα,διαμορφώθηκαν 6,17 δισ. δολάρια έναντι των εκτιμήσεων 6,16 δισ. δολαρίων. Ο κολοσσός του fast food ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,93 δισ. δολάρια για το πρώτο τρίμηνο, ή 2,66 δολάρια ανά μετοχή, από 1,8 δισ. δολάρια ή 2,45 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα. Η εταιρεία κατέγραψε ζημιές προ φόρων ύψους 35 εκατ. δολαρίων για την αναδιάρθρωσή της, την οποία έχει ανακοινώσει περισσότερο από ένα χρόνο πριν. Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5% στα 6,17 δισ. δολάρια. Η μετοχή της ενισχύεται 0,23%.

Πιο αισιόδοξη για το 2024 έγινε η διοίκηση της Coca-Cola Co. μετά και τα οικονομικά μεγέθη του α' τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street. Τα οργανικά έσοδα, που εξαιρούν την επίδραση του συναλλάγματος και των εξαγορών, αυξήθηκαν 11% στο τρίμηνο, περισσότερο από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών. Η παραγωγός των χυμών Minute Maid και του μεταλλικού νερού Topo Chico πλέον αναμένει αύξηση των οργανικών εσόδων έως και 9% στο σύνολο της χρήσης - από 6% έως 7% που ανέμενε προηγουμένως. Η μετοχή της υποχωρεί κατά 0,46%.

Ο δείκτης κόστους απασχόλησης ενισχύθηκε 1,2% στο πρώτο τρίμηνο, πάνω από την εκτίμηση 1% των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδος από το τρίτο τρίμηνο του 2022, για το δείκτη που δείχνει το πόσο κοστίζει στις εταιρείες και την κυβέρνηση να απασχολούν τους εργαζομένους τους.

«Αυτός δεν είναι ένας αριθμός που θα ωθήσει τη Fed να αλλάξει τη στάση της «δεν υπάρχει βιασύνη για χαλάρωση», αλλά ούτε ένας αριθμός που θα προκαλέσει την άποψη «πρέπει να αυξήσουμε τα επιτόκια»», δήλωσε ο Tom Fitzpatrick, της R.J. O’Brien and Associates.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider