Πετρέλαιο: «Έσπασε» το πτωτικό σερί με φόντο την διαταγή εκκένωσης της Ράφα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: «Έσπασε» το πτωτικό σερί με φόντο την διαταγή εκκένωσης της Ράφα
Ανοδικά κινούνται την Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο της ισραηλινής διαταγής εκκένωσης συνοικιών της πόλης της Ράφα στην Λωρίδα της Γάζας εν αναμονή επιχείρησης του στρατού.

Ανοδικά κινήθηκαν την Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο της ισραηλινής διαταγής εκκένωσης συνοικιών της πόλης της Ράφα στην Λωρίδα της Γάζας εν αναμονή επιχείρησης του στρατού, ενώ οι μάχες με την Χαμάς μαίνονται για έβδομο διαδοχικό μήνα.

Σε αυτό το κλίμα, τα συμβόλαια παραδόσεως Ιουνίου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης ενισχύθηκαν 0,5% στα 78,48 δολάρια/βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχαν φτάσει να κερδίζουν ως και 1% στα 79,09 δολάρια/βαρέλι. Πρόκειται για την πρώτη ανοδική συνεδρίαση στις τελευταίες έξι.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό brent, με τα συμβόλαια Ιουνίου να κερδίζουν 0,50% στα 83,33δολάρια/βαρέλι στις συναλλαγές του ICE στο Λονδίνο.

Σημειώνεται πως οι συνομιλίες για την πρόταση να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός, συνοδευόμενη από απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, συνεχίστηκαν σήμερα, με την παλαιστινιακή Χαμάς να ανακοινώνει το βράδυ της Δευτέρας αποδέχθηκε μια πρόταση από την Αίγυπτο και το Κατάρ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, ενώ αναμένεται η αντίδραση του Ισραήλ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα «πράσινα» οι ευρωαγορές με «καύσιμο» από τον PMI

Ο Σι Τζινπίνγκ στην Ευρώπη: Το ραντεβού στο Παρίσι και η περιοδεία σε Ουγγαρία, Σερβία

ΗΠΑ: Πρόστιμο 1.000 δολαρίων για 10η φορά στον Τραμπ για περιφρόνηση του δικαστηρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider