Χρυσός: Τα ήπια μάκρο των HΠΑ τον έστειλαν σε υψηλό 3 εβδομάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Τα ήπια μάκρο των HΠΑ τον έστειλαν σε υψηλό 3 εβδομάδων
Τα θετικά μάκρο στοιχεία των ΗΠΑ υποστηρίζουν την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων από την Federal Reserve.

Καθ' οδόν για να καταγράψουν εβδομαδιαία άνοδο σχεδόν 3% βρίσκονται οι τιμές του χρυσού.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σημείωσαν απότομη άνοδο την Παρασκευή, προσπαθώντας να καταγράψουν το πρώτο εβδομαδιαίο κέρδος σε τρεις εβδομάδες, καθώς τα θετικά μάκρο στοιχεία των ΗΠΑ υποστηρίζουν την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων από την Federal Reserve.

Ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου σημείωσε άνοδο 33 δολάρια, ή 1,4%, στα 2.373,30 δολάρια η ουγγιά. Οι τιμές με βάση το πιο ενεργό συμβόλαιο ήταν 2,8% υψηλότερες για την εβδομάδα και βρίσκονται σε τροχιά για το καλύτερο κλείσιμο από τις 19 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

«Η όρεξη για το πολύτιμο μέταλλο ενισχύθηκε από τα ήπια οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ, τα οποία υποστήριξαν το επιχείρημα για χαμηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ φέτος», δήλωσε ο Lukman Otunuga, διευθυντής ανάλυσης αγοράς στην FXTM.

Την Παρασκευή, μια ανάγνωση του δείκτη του καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν έδειξε πτώση στο 67,4 σε μια προκαταρκτική μέτρηση του Μαΐου, από 77,2 τον προηγούμενο μήνα. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal περίμεναν ποσοστό 76.

Το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανέφερε την Πέμπτη ότι οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 22.000 σε 231.0000 την εβδομάδα που έληξε στις 4 Μαΐου - το υψηλότερο από τον περασμένο Αύγουστο.

Οι τιμές του χρυσού έχουν υποχωρήσει από τότε που διαμορφώθηκαν στο υψηλό ρεκόρ των 2.413,80 δολαρίων στις 19 Απριλίου, αλλά ο χρυσός εξακολουθεί να διαπραγματεύεται περίπου 15% υψηλότερα από το έτος μέχρι σήμερα.

«Δεδομένου του τρόπου με τον οποίο οι τιμές διαπραγματεύονται μόλις πάνω από 2% μακριά από τα υψηλά όλων των εποχών, τα νέα ρεκόρ θα μπορούσαν να είναι στον ορίζοντα με τις σωστές θεμελιώδεις δυνάμεις», δήλωσε ο Otunuga στο MarketWatch.

Επί του παρόντος, οι έμποροι τιμολογούν με πιθανότητα 26% για μείωση των επιτοκίων της Fed κατά 25 μονάδες βάσης έως τον Ιούλιο, φτάνοντας σχεδόν στο 50% έως τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

«Οποιεσδήποτε σημαντικές αλλαγές σε αυτές τις προσδοκίες είναι πιθανό να επηρεάσουν τις τιμές του χρυσού», επισήμανε ο Otunuga.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Σε ιστορικό χαμηλό οι βλέψεις των εταιρειών για επενδύσεις στην Κίνα

Βγήκε από την ύφεση η Βρετανία - Άνοδος ΑΕΠ 0,6% το 1ο τρίμηνο

«Πικρός» καφές: Σε υψηλό 45 ετών η ποικιλία Robusta λόγω... Βιετνάμ

gazzetta
gazzetta reader insider insider