Με το βλέμμα στις Βρυξέλλες το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το βλέμμα στις Βρυξέλλες το Χρηματιστήριο

Στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες το Χρηματιστήριο Αθηνών σημειώνει απώλειες την Τρίτη, εναρμονιζόμενο με την πτωτική πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Στην αγορά ομολόγων το 10ετές ομόλογο αναφοράς κινείται με υψηλότερη απόδοση στο 8,7%, εν μέσω ανησυχιών για τις πολιτικές επιπτώσεις των νέων μέτρων που εξετάζονται στα πλαίσια της αξιολόγησης. Αλλά και τα 10ετή ομόλογα στην Ευρώπη σημειώνουν υψηλότερες αποδόσεις, αντανακλώντας τις ανησυχίες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 537,15 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,84%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,15 εκατ. ευρώ.Ανοδικά κινούνται 12 μετοχές, 34 πτωτικά και 5παραμένουν σταθερές.

Σύμφωνα με τους χρηματιστηριακούς αναλυτές, τα επίπεδα των 520 μονάδων θα αποτελέσουν το μεγάλο στοίχημα της αγοράς, καθώς εκεί εντοπίζονται οι κρίσιμες στηρίξεις, οι οποίες θα κρίνουν την μεσοπρόθεσμη τάση.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,03%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,87%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ιντρακάτ +8,11%, Αλουμύλ +5,45% και Πλαίσιο +5,12%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μοτοδυναμική -9,83%, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -3,23% και Attica Bank -2,47%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider