Ανοδικό ξέσπασμα με «χέρι βοηθείας» από ELA και Στουρνάρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικό ξέσπασμα με «χέρι βοηθείας» από ELA και Στουρνάρα
Πτωτικά κινείται και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου την Τετάρτη, υποχωρώντας κατά 3%.

Ισχυρή αντίδραση βρίσκεται σε εξέλιξη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους τραπεζικούς τίτλους να ηγούνται της προσπάθειας ανάκαμψης και το δείκτη των Τραπεζών να σημειώνει άνοδο άνω του 5%.

Λίγα λεπτά πριν τις 2 το μεσημέρι, ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 637,42 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,80%. Στα 21 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται ο όγκος συναλλαγών.

Οι τραπεζικές μετοχές καταγράφουν ισχυρά κέρδη μεταξύ 5 και 7%.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν πως η εν λόγω αντίδραση έχει εν πολλοίς τεχνικά χαρακτηριστικά καθώς από την αρχή του Οκτωβρίου ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών καταγράφει απώλειες κοντά στο 15%.

Θετικά στην επενδυτική ψυχολογία επιδρούν η σημερινή δήλωση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα πως οι χρηματιστηριακές εξελίξεις του τραπεζικού κλάδου τις προηγούμενες ημέρες δεν σχετίζονται με την υγεία των ελληνικών τραπεζών, αλλά και η νέα α μείωση της έκτακτης ρευστότητας προς τις τράπεζες (ELA) κατά 200 εκατ. ευρώ.

Πτωτικά κινείται και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, η οποία διαμορφώνεται την ίδια ώρα στι 4,44%, καταγράφοντας αποκλιμάκωση 3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider