JP Morgan: Αγοράστε χρυσό, μείνετε μακριά από τις μετοχές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: Αγοράστε χρυσό, μείνετε μακριά από τις μετοχές

Νέο γύρο αβεβαιότητας στις διεθνείς αγορές προβλέπουν οι αναλυτές της JP Morgan, συστήνοντας προσοχή στην επενδυτική κοινότητα.

Μάλιστα, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας συστήνουν προς τους επενδυτές να μείνουν μακριά από τις μετοχές για λίγο χρονικό διάστημα και να στραφούν στον χρυσό, το «νούμερο ένα» ασφαλές επενδυτικό «καταφύγιο» σε περιόδους έντονης μεταβλητότητας.

Οι συστάσεις της JP Morgan διατυπώνονται σε μια στιγμή που οι αμερικανικοί δείκτες – κυρίως ο βιομηχανικός Dow Jones και ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500 – έχουν κάνει ένα δυναμικό comeback από τα ιστορικά χαμηλά τους, διαγράφοντας τις απώλειες που κατέγραφαν από τις αρχές του 2016.

Ειδικά, σε ό,τι αφορά τον Dow Jones, ορισμένοι αναλυτές θεωρούν πως η δυναμική του ανάκαμψη μπορεί να αποδειχθεί ως η καλύτερη – και μεγαλύτερη σε όρους τριμήνου – από το… 1933!

Κι όμως η JP Morgan προειδοποιεί πως το ράλι των διεθνών αγορών μπορεί να μην έχει συνέχεια.

«Πρόκειται για ένα ράλι καθαρά τεχνικής φύσεως», σχολιάζει χαρακτηριστικά, μιλώντας στο CNBC, ο Marko Kolanovic, επικεφαλής αναλυτής της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.

«Οι κίνδυνοι θεωρώ πως έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αυξηθούν για τις αγορές, παρά να μειωθούν», προσθέτει και συστήνει στους επενδυτές να στραφούν στην ασφάλεια του χρυσού. «Η στρατηγική που ακολουθεί η αμερικανική Fed θα αυξήσει τις πιέσεις στο δολάριο, γεγονός που θα λειτουργήσει υποστηρικτικά για το πολύτιμο μέταλλο», εξηγεί επίσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider