Γεμίζει ηλεκτρικά scooter η Αθήνα – Στο «παιχνίδι» και η Hive της Daimler 

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεμίζει ηλεκτρικά scooter η Αθήνα – Στο «παιχνίδι» και η Hive της Daimler 
Η υπηρεσία Hive θα ενταχθεί στην πλατφόρμα Free Now που δημιουργούν από κοινού οι Daimler και BMW.

Λίγους μήνες μετά το ντεμπούτο της αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρικών scooter Lime στην ελληνική πρωτεύουσα, την παρουσία της στην χώρα μας ετοιμάζεται να ξεκινήσει μέσα στο Μάρτιο και η Hive, η οποία όπως και η BEAT ανήκει στην MyΤaxi του ομίλου Daimler.

Η μετακίνηση μέσω ηλεκτρικών scooter στα αστικά κέντρα, αποτελεί την τελευταία μεγάλη τάση στον κλάδο της μετακίνησης και όπως είναι λογικό o ανταγωνισμός αυξάνεται συνεχώς. Ανεξαρτήτως της εταιρείας η λογική είναι πάντα η ίδια: Μέσω μιας ειδικής εφαρμογής ο χρήστης της υπηρεσίας εντοπίζει το ηλεκτρικό πατίνι που είναι πιο κοντά του και το ξεκλειδώνει, πηγαίνει στον προορισμό του και αφήνει το πατίνι σε κάποιο σημείο που να μην ενοχλεί για να το βρει ο επόμενος πελάτης.

Η χρέωση γίνεται ανάλογα με την χρήση, συνήθως με χρέωση ανά λεπτό χρήσης. Για παράδειγμα στα πατίνια της Lime o χρήστης χρεώνεται 1 ευρώ με το ξεκλείδωμα του πατινιού και 0,15 ευρώ για κάθε επιπλέον λεπτό χρήσης. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα συνεργεία ή ακόμη και ιδιώτες που συνεργάζονται με τις εταιρείες μαζεύουν τα πατίνια και τα φορτίζουν.

Η τάση των ηλεκτρικών scooter ξεκίνησε το 2017 στην Καλιφόρνια και στη συνέχεια μεταφέρθηκε ταχύτατα και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ. Η αρχή έγινε από startup εταιρείες, όπως η Lime, ενώ τώρα στον χώρο ετοιμάζεται να μπουν και μεγάλοι όμιλοι όπως η Daimler η οποία εξάλλου προχώρησε πρόσφατα σε μια μεγάλη συνεργασία ύψους 1 δισ. ευρώ με τον όμιλο της BMW για τη δημιουργία κοινής πλατφόρμας για τον διαμοιρασμό αυτοκινήτων, τις υπηρεσίες ταξί και ενοικίασης αυτοκινήτων με οδηγό και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η υπηρεσία Hive θα ενταχθεί στην πλατφόρμα Free Now, η οποία επικεντρώνεται στον διαμοιρασμό αυτοκινήτων και στην ενοικίαση οχημάτων με οδηγό. Στην συγκεκριμένη υπηρεσία θα ενταχθεί και η «ελληνική» ΒΕΑΤ.

Η Lime ξεκίνησε να λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο, ενώ στα τέλη Ιανουαρίου έφτασε και στην Αθήνα. Η Hive ξεκίνησε την δοκιμαστική της λειτουργία τον Νοέμβριο στη Λισσαβόνα και μέσα στον Μάρτιο αναμένεται να επεκταθεί σε Αθήνα, Παρίσι και Βιέννη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider