Ζαχάροβα: Συνομιλίες για την Ουκρανία χωρίς τη συμμετοχή της Μόσχας δεν έχουν νόημα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζαχάροβα: Συνομιλίες για την Ουκρανία χωρίς τη συμμετοχή της Μόσχας δεν έχουν νόημα
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε σήμερα πως τυχόν συνομιλίες για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία δεν έχουν νόημα χωρίς ρωσική συμμετοχή.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε σήμερα πως τυχόν συνομιλίες για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία δεν έχουν νόημα χωρίς ρωσική συμμετοχή, αναφερόμενη σε μια διάσκεψη που η Ελβετία σχεδιάζει να φιλοξενήσει.

Η Ζαχάροβα είπε επίσης στους δημοσιογράφους πως η ειρηνευτική φόρμουλα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που καλεί για πλήρη αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από όλα τα εδάφη τα οποία κατέλαβαν, δεν φέρνει πιο κοντά την ειρήνη αλλά παρατείνει τη σύγκρουση.

Η Ελβετία ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα πως θα φιλοξενήσει μια διήμερη συνάντηση υψηλού επιπέδου στις 15-16 Ιουνίου για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία. Η Ρωσία έχει πει ότι δεν θα λάβει μέρος και το Κρεμλίνο έχει πει πως η ιδέα της διεξαγωγής συνομιλιών για την ειρήνη χωρίς τη Μόσχα είναι παράλογη.

Εξάλλου, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ είπε πως η Ρωσία θα καταστήσει τα πυρηνικά όπλα του ΝΑΤΟ στην Πολωνία έναν από τους πρωταρχικούς στόχους της εάν αναπτυχθούν εκεί.

«... Κινήσεις σε αυτήν την κατεύθυνση δεν θα παράσχουν μεγαλύτερη ασφάλεια (στην Πολωνία ή σε άλλες χώρες που φιλοξενούν τέτοια όπλα)», δήλωσε σήμερα ο Ριαμπκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Τη Δευτέρα, 22 Απριλίου, ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα δήλωσε πως η Βαρσοβία είναι έτοιμη να υποδεχθεί στο έδαφός της πυρηνικά όπλα, αν το ΝΑΤΟ, του οποίου είναι μέλος, αποφασίσει να ενισχύσει το ανατολικό σκέλος του για να αντιμετωπίσει την ανάπτυξη νέων όπλων από τη Ρωσία στο Καλίνινγκραντ και στη Λευκορωσία.

«Αν οι σύμμαχοί μας αποφάσιζαν να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα στο έδαφός μας για να ενισχύσουν την ασφάλεια του ανατολικού σκέλους του ΝΑΤΟ, είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε», εξήγησε ο Πολωνός πρόεδρος μιλώντας στην εφημερίδα Fakty.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider