Λευκός Οίκος: «Σιγή ασυρμάτου» για την συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λευκός Οίκος: «Σιγή ασυρμάτου» για την συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν
Δεν υπάρχει τίποτα στο πρόγραμμα για να μιλήσουμε όσον αφορά μια συγκεκριμένη επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν, αναφέρει ο σύμβουλος Ασφαλείας Τζον Κίρμπι.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ, με την πολυαναμενόμενη συνάντηση του με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν να τίθεται εν αμφιβόλω, ύστερα από τις επαφές του Τούρκου προέδρου με τον ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε .

Το ταξίδι Ερντογάν στην Ουάσινγκτον βρέθηκε στο επίκεντρο του briefing του Λευκού Οίκου και ο σύμβουλος Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι ρωτήθηκε σχετικώς, αν η συνάντηση Ερνοτγάν - Χανίγια θα θέσει σε κίνδυνο την αντίστοιχη συνάντησή του προέδρου της Τουρκίας με τον πρόεδρο Μπάιντεν.

«Δεν υπάρχει τίποτα στο πρόγραμμα για να μιλήσουμε όσον αφορά μια συγκεκριμένη επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν. Οπότε, δεν έχω κανένα σχόλιο επ' αυτού», απάντησε σιβυλλικά ο σύμβουλος Ασφαλείας.

Στην ακόλουθη ερώτηση αναφορικά με «αυτόν που φιλοξενεί τον ηγέτη της Χαμάς» (σ.σ. τον πρόεδρο Ερντογάν), πάλι ο κ. Κίρμπι κράτησε κλειστά τα χαρτιά του: «Και πάλι, θα αφήσω τον πρόεδρο Ερντογάν να μιλήσει στις συναντήσεις που έχει. Ήμασταν πολύ σαφείς σχετικά με τη θέση μας για τη Χαμάς και ποιοι είναι και τι αντιπροσωπεύουν. Θα το αφήσω έτσι», ήταν η απάντηση του.

Ο σύμβουλος Ασφάλειας επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν μια λύση δύο κρατών στην Παλαιστίνη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούν παλαιστινιακό κράτος με ηγεσία της Χαμάς, την οποία όπως επανέλαβε, οι ΗΠΑ θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για διπλωματικό θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ υπάρχουν αντικρουόμενες ενδείξεις αναφορικά με τη διεξαγωγή του ταξιδιού του Τούρκου προέδρου στις ΗΠΑ.

Οι δηλώσεις Κίρμπι προκάλεσαν «μούδιασμα» στην Άγκυρα και σύμφωνα με τουρκικά Μέσα αποτελούν σημάδι ότι το ταξίδι πιθανώς να μην υλοποιηθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Το πανεπιστήμιο Κολούμπια αναβάλλει την απομάκρυνση των φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Ισραήλ: Συνεχίζονται οι ανταλλαγές πυρών με τη Χεζμπολά

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

gazzetta
gazzetta reader insider insider