Σε αναζήτηση τεχνικού και πολιτικού συμβιβασμού για τη ΔΕΗ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε αναζήτηση τεχνικού και πολιτικού συμβιβασμού για τη ΔΕΗ

Συμβιβαστική λύση, σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο, εξακολουθεί να αναζητεί η κυβέρνηση για τη ΔΕΗ, ώστε και τις απαιτήσεις των δανειστών να ικανοποιήσει και να αποφύγει τις εσωτερικές «αναταράξεις».

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, η διαδικασία επιλογής του μείγματος των μονάδων της ΔΕΗ προς πώληση θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα εξάμηνο, ενώ τα υδροηλεκτρικά δείχνουν να μετατίθενται για τη δεύτερη φάση της διαδικασίας. Υπενθυμίζεται ότι για τα υδροηλεκτρικά αντιδρούν έντονα βουλευτές και τοπικοί παράγοντες στη Δυτική Μακεδονία, ενώ ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Σταθάκης θα μεταβεί στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα στα τέλη της εβδομάδας, όπου θα επισκεφθεί εργοστάσια παραγωγής της ΔΕΗ και θα συνομιλήσει με τους εργαζομένους, σε μια προσπάθεια να καμφθούν και οι δικές τους αντιδράσεις.

Στην επιλογή των μονάδων που θα εκποιηθούν σημαντικό ρολό θα παίξουν οι δανειστές, ενώ ανοιχτά παραμένουν μεγάλα τεχνικά θέματα που πρέπει να λυθούν στην όλη διαδικασία.

Σε πολιτικό επίπεδο, το επιχείρημα που προκρίνει η κυβέρνηση είναι ο διαχωρισμός της πράξης της πώλησης συγκεκριμένων μονάδων της ΔΕΗ από το «συνολικό» δημόσιο χαρακτήρα της Επιχείρησης - τη διατήρηση δηλαδή των μετοχών και των δικτύων υπό δημόσιο έλεγχο. Αυτό δήλωσε άλλωστε και ο Πάνος Σκουρλέτης σήμερα στον Σκάι, ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος επανέλαβε σε συνέντευξή του στο Star ότι στόχος είναι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, η οποία αποτελεί προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider