Τσακαλώτος: Στόχος μια συνολική λύση έως τις 22 Απριλίου

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσακαλώτος: Στόχος μια συνολική λύση έως τις 22 Απριλίου

Ικανοποιημένος από την πορεία των διαπραγματεύσεων σε φορολογικό και ασφαλιστικό εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνοντας τη Βουλή ανέφερε πως οι Θεσμοί θα επιστρέψουν στην Ελλάδα στις 2 Απριλίου και πως μέχρι τις 12-13 Απριλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι δεν θα αναφερθεί αναλυτικά στα της διαπραγμάτευσης αλλά όπως είπε, «θέλω να πω στον κόσμο ότι αυτά που βλέπει στις ειδήσεις των 20:00 είναι πολύ μακριά από αυτό που συζητάμε». «Οι διαπραγματεύσεις πάνε πολύ καλά στα θέματα της αναδιαμόρφωσης του φόρου εισοδήματος και το ασφαλιστικό», πρόσθεσε και εστίασε πως στις 4 Απριλίου θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις των επικεφαλής των κλιμακίων μαζί του.

Ο ίδιος σημείωσε πως στόχος είναι έως το Eurogroup να έχει βρεθεί μια συνολική λύση για τα μέτρα και το χρέος. «Υπάρχουν πολλοί παίκτες με διαφορετικές απόψεις που θέλουν λύση και νομίζω θα βρεθεί μέχρι τις 22 Απριλίου», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Υπουργείο Οικονομικών και θεσμοί θέτουν ως καταληκτική ημερομηνία τη 13η Απριλίου. Ακολουθεί στις 15 με 17 Απριλίου στην Ουάσινγκτον η Εαρινή Σύνοδος του ΔΝΤ στην οποία σύμφωνα με όλες τις συγκλίνουσες πληροφορίες θα τεθεί μετ' επιτάσεως το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Πληροφορίες του Insider.gr αναφέρουν πως στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ θα παραστεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά όχι Γιάννης Στουρνάρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider