Δημοσκόπηση: Προβάδισμα εννέα μονάδων στη ΝΔ για τις εθνικές εκλογές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση: Προβάδισμα εννέα μονάδων στη ΝΔ για τις εθνικές εκλογές

Προβάδισμα εννέα ποσοστιαίων μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία η νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον Σκάι.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 36,5% έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ποσοστά της ΝΔ αναμένεται να κυμανθούν από 31,5% έως 36,5% ενώ αυτά του ΣΥΡΙΖΑ από 22,5% έως 27,5%

Ετσι, η ανώτατη τιμή της διαφοράς των δυο κομμάτων, σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, μπορεί να φθάσει τις 14 μονάδες, ενώ η δυνητικά χαμηλότερη τις τέσσερις.

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό από 6,5% έως 9,5% ακολουθούμενο από το ΚΚΕ με ποσοστό από 4,5% έως 6,5% και τη Χρυσή Αυγή με ποσοστό από 4,0 έως 6,0%.

Ποσοστά που τους τοποθετούν σε θέση διεκδίκησης της εισόδου τους στη Βουλή, δίνει η δημοσκόπηση τόσο στην «Ελληνική Λύση» (από 3% – 5%) όσο και στο «Μέρα 25» (από 2% – 4%).

Αντιθέτως, Ποτάμι και Ενωση Κεντρώων δεν φαίνεται να επιτυγχάνουν την είσοδό τους στη Βουλή ακόμη και αν τα πσοσοστά τους κινηθούν στις ανώτατες τιμές της δημοσκοπικής πρόβλεψης.

Στην ερώτηση ποιον θεωρείτε ως καταλληλότερο πρωθυπουργό το 37% των ερωτηθέντων απάντησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 27% υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ το 31% απάντησε κανένας από τους δύο.

Παράλληλα σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση προκύπτουν δύο σενάρια για τη σύνθεση της Βουλής όπως αυτή θα προκύψει από τις εκλογές του Ιουλίου.

Στο πρώτο σενάριο, της επτακομματικής Βουλής, η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει οριακώς την αυτοδυναμία με 151 έδρες. Οι υπόλοιπες έδρες των κομμάτων είναι ΣΥΡΙΖΑ (74), Κίνημα Αλλαγής (23), ΚΚΕ (16), Χρυσή Αυγή (15), Ελληνική Λύση (12) και Μέρα 25 (9).

Στο σενάριο της εξακομματικής Βουλής, η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας διευρύνεται στις 153 έδρες, με το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη να μένει εκτός.

Η έρευνα της Pulse, διενεργήθηκε το διάστημα 30ης Μαϊου – 1 Ιουνίου επί δείγματος 1358 ενηλίκων με χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider