Έλεγχος εισόδου στα σούπερ μάρκετ από Δευτέρα λόγω κορονοϊού 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλεγχος εισόδου στα σούπερ μάρκετ από Δευτέρα λόγω κορονοϊού 
Έρχεται δέσμη μέτρων για να αποκλιμακωθεί η πίεση που δέχονται αυτή τη στιγμή τα σούπερ μάρκετ.

Έλεγχος στην είσοδο των σούπερ μάρκετ θα υπάρχει από Δευτέρα σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο συνωστισμός ενόψει της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στο OPEN TV, ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος θα εισέρχεται κάθε φορά συγκεκριμένος αριθμός καταναλωτών.

Από εκεί και πέρα, τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν και ως delivery, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ενώ εξετάζεται και η διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων ή η λειτουργία του delivery και τις Κυριακές προκειμένου να εξυπηρετηθεί το καταναλωτικό κοινό.

«Υπάρχει επάρκεια για τρεις μήνες. Δεν χρειάζεται να τρέχουν οι πολίτες στα σούπερ μάρκετ, μπορεί να τους χαλάσουν τα πράγματα και πολύ πιθανόν δεν θα τα χρειαστούν», ξεκαθάρισε προς όλους. Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι και τα εστιατόρια θα λειτουργούν ως ντελίβερι τονίζοντας ότι «όσοι εντοπίζονται να παρανομούν, θα έρχονται αντιμέτωποι με τον νόμο. Πρέπει να προστατευτεί ο κόσμος».

Σε δέσμη μέτρων που θα υιοθετηθούν για την λειτουργία των σούπερ μάρκετ με στόχο να αποκλιμακωθεί η πίεση που υφίστανται αυτή τη στιγμή, αναφέρθηκε από πλευράς του και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το Σάββατο.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης στην διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας ενώ όπως είπε θα δοθεί η δυνατότητα και για τηλεφωνικές παραγγελίες και τις Κυριακές ενώ θα επιτραπεί η λειτουργία στα σούπερ μάρκετ που βρίσκονται εντός εμπορικών κέντρων, εφ’ όσον έχουν ξεχωριστή είσοδο. Με την τελευταία κίνηση, προβλέπεται να προστεθούν ακόμη 20 - 25 καταστήματα σούπερ μάρκετ για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης απήυθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν υπεύθυνη στάση απέναντι στην τεράστια υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, συναισθανόμενοι την ατομική ευθύνη τους και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης αυστηρότερων μέτρων εάν ο κόσμος συνεχίσει να μην αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης. «Είναι μια μάχη που δίνουμε όλοι μαζί. Που θα την κερδίσουμε όλοι μαζί. Είναι μια μάχη για τις ευάλωτες ομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ακόμη ότι από το μεσημέρι της Κυριακής τίθεται σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο, το οποίο θα απαντά στον τετραψήφιο αριθμό 1520, στον οποίο επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στην αγορά θα μπορούν να ενημερώνονται για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την σημερινή κατάσταση, όπως για παράδειγμα το ωράριο λειτουργίας, τα καταστήματα που επιτρέπεται να λειτουργούν αλλά και με ποιο τρόπο θα μπορούν να ρυθμίσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

Πρωτοβουλία αναλαμβάνει το υπουργείο για την καταγραφή των αποθεμάτων σε αντισηπτικά, προστατευτικές μάσκες και απολυμαντικά μαντιλάκια. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, στην ΠΝΠ που εκδίδεται προβλέπεται όσες επιχειρήσεις εμπορεύονται αντισηπτικά, μάσκες και μαντιλάκια απολυμαντικά θα πρέπει εντός δυο ημέρων να δηλώσουν στο υπουργείο Ανάπτυξης στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα όλα τα αποθέματά τους και τις αποθήκες που τα έχουν, ώστε να γνωρίζει το υπουργείο Ανάπτυξης ακριβώς το μέγεθος των αποθεμάτων.

«Σε αυτά τα κρίσιμα για την δημόσια υγεία αγαθά ανά ημέρα και να μπορέσουμε να κάνουμε ελέγχουν με την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και να παρακολουθούμε εάν υπάρχει αισχροκέρδεια», είπε εμφατικά.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι όποιος τολμήσει να κερδοσκοπήσει σε αγαθά κρίσιμα για την δημόσια υγεία θα τιμωρηθεί αυστηρά. «Στη φάση που είμαστε η αισχροκέρδεια είναι βαθιά αισχρό πράγμα και θα τιμωρηθεί αμείλικτα», είπε ο ίδιος.

Τέλος ο υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα ελλείψεων, τονίζοντας πως η χώρα έχει αποθέματα προϊόντων για τρεις μήνες και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να κλείσουν τα σούπερ μάρκετ, καθώς οι καταναλωτές πρέπει να προμηθεύονται τρόφιμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider