Η Swisscom εξαγοράζει τη Vodafone Italia έναντι 8 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Swisscom εξαγοράζει τη Vodafone Italia έναντι 8 δισ. ευρώ
Την εξαγορά της Vodafone Italia έναντι 8 δισ. ευρώ (8,7 δισ. δολάρια) και την συγχώνευση της με την ιταλική θυγατρική της Fastweb ανακοίνωσε η Swisscom την Παρασκευή. 

Την εξαγορά της Vodafone Italia έναντι 8 δισ. ευρώ (8,7 δισ. δολάρια) και την συγχώνευση της με την ιταλική θυγατρική της Fastweb ανακοίνωσε η Swisscom την Παρασκευή.

Η συμφωνία θα δημιουργήσει το δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο ευρυζωνικής σταθερής γραμμής πίσω από την TIM. Σύμφωνα με την Swisscom η συναλλαγή θα γίνει 100% σε μετρητά και μέσω τραπεζικού δανεισμού.

«Η Vodafone Italia και η Fastweb θα συνδυάσουν υψηλής ποιότητας κινητές και σταθερές υποδομές, ικανότητες και δυνατότητες για να δημιουργήσουν έναν κορυφαίο ανταγωνιστή σε μια αγορά με ευκαιρίες ανάπτυξης», ανέφερε η Swisscom.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2025 και δεν θα απαιτήσει ψήφο των μετόχων, όπως επισήμανε η εταιρεία.

Η Swisscom, η οποία έχει ως βασικό της μέτοχο την ελβετική κυβέρνηση, δραστηριοποιείται στην Ιταλία από το 2007 μέσω της Fastweb, με την επιχείρηση να έχει σημειώσει 50% ανάπτυξη από πλευράς πελατών και εσόδων τα τελευταία 10 χρόνια.

«Με τη συγχώνευση δημιουργούμε έναν κορυφαίο πάροχο σε μια αγορά με μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης και κάνοντας έτσι ένα μεγάλο βήμα προς τον στόχο μας για κερδοφόρα ανάπτυξη στην Ιταλία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Swisscom, Christoph Aeschlimann

Η συναλλαγή ολοκληρώνει ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρώτο έτος για την CEO της Vodafone, Margherita Della Valle, η οποία δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει τρεις προβληματικές αγορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Adobe: «Βουτιά» 10% για τη μετοχή της μετά το αδύναμο guidance β' τριμήνου

Δυναμικά στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης η Apple - Εξαγόρασε την DarwinAI

Στην Hilton το εμπορικό σήμα της Graduate Hotels για 210 εκατ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider