Novartis: Αναβάθμιση guidance και αύξηση 10% των πωλήσεων το α' τρίμηνο - Ράλι για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Novartis: Αναβάθμιση guidance και αύξηση 10% των πωλήσεων το α' τρίμηνο - Ράλι για τη μετοχή
«Η νέα εκτόξευση των πωλήσεων του φαρμάκου στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ήταν πολύ καλύτερη από ό,τι αναμενόταν» σημείωσε ο επικεφαλής οικονομικών Χάρι Κιρς.

Η Novartis αναθεώρησε προς τα πάνω το guidance για το σύνολο του έτους μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα του α’ τριμήνου. Οι καθαρές πωλήσεις της Novartis αυξήθηκαν κατά 10% στα 11,83 δισ. δολάρια, τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, ενώ τα τριμηνιαία προσαρμοσμένα λειτουργικά έσοδα ανέβηκαν 16% στα 4,54 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος Vas Narasimhan δήλωσε ότι η ανάπτυξη είναι σταθερή σε όλες τις μεγάλες μάρκες της, οι οποίες περιλαμβάνουν το δημοφιλές φάρμακο για την καρδιακή ανεπάρκεια Entresto και το φάρμακο για την ψωρίαση Cosentyx. Η εταιρεία εκτιμά πλέον ότι οι καθαρές πωλήσεις του 2024 αναμένεται να αυξηθούν κατά ένα υψηλό μονοψήφιο ή και χαμηλό διψήφιο ποσοστό σε σχέση με προηγούμενες προβλέψεις για μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό αύξησης.

«Η νέα εκτόξευση των πωλήσεων του φαρμάκου στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ήταν πολύ καλύτερη από ό,τι αναμενόταν» σημείωσε ο επικεφαλής οικονομικών Χάρι Κιρς. Στις διαπραγματεύσεις της σημερινής συνεδρίασης στις ευρωαγορές η μετοχή της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας επιδίδεται σε ράλι που ξεπερνά το 5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έξοδος της Ελλάδας στις αγορές με 30ετές ομόλογο, στον απόηχο S&P και πλεονάσματος 1,9%

ΔΕΛΤΑ: Διάκριση στη διεθνή αξιολόγηση βιωσιμότητας EcoVadis

Korinthian Foods: Αύξηση τζίρου 75% και EBITDA 136% το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider