Volvo: Μειωμένα τα έσοδα στο α' τρίμηνο - Απώλειες 6% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Volvo: Μειωμένα τα έσοδα στο α' τρίμηνο - Απώλειες 6% για τη μετοχή
Μείωση της τάξης του 2% κατέγραψαν τα έσοδα της Volvo Cars στο α' τρίμηνο του 2024, γεγονός που συμπαρασύρει σε αρνητικό έδαφος και την μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας

Μείωση της τάξης του 2% κατέγραψαν τα έσοδα της Volvo Cars στο α' τρίμηνο του 2024, γεγονός που συμπαρασύρει σε αρνητικό έδαφος και την μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία υποχωρεί σχεδόν 6% στις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης

Πιο αναλυτικά, τα έσοδα της σουηδικής εταιρείας στο α' τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 8,65 δισ. δολάρια (93,8 δισ. σουηδικές κορώνες), ενώ τα κέρδη στο ίδιο χρονικό διάστημα διαμορφώθηκαν στα 6,8 δισ. σουηδικές κορώνες, καταγράφοντας αύξηση 8% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023.

Οι πωλήσεις οχημάτων στο α' τρίμηνο διαμορφώθηκαν στις 182.687 μονάδες καταγράφοντας αύξηση 12% σε ετήσια βάση, ενώ διπλασιάστηκαν οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων. Τα μικτά περιθώρια κέρδους των EV αυξήθηκαν στο 16% το πρώτο τρίμηνο από 7% το προηγούμενο έτος.

«Είχαμε ένα δυνατό ξεκίνημα της χρονιάς, με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου μας να θέτουν γερά θεμέλια για το επόμενο έτος», δήλωσε ο CEO της Volvo Jim Rowan, τονίζοντας πως «τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είμαστε σε καλό δρόμο προς τον στόχο για αύξηση του όγκου πωλήσεων τουλάχιστον κατά 15% μέσα στο 2024».

Η διοίκηση της Volvo Cars αναμένει περαιτέρω αύξηση στις λιανικές πωλήσεις το 2024 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με το μερίδιο των πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων να προβλέπεται να αυξηθεί «σημαντικά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: «Βουτιά 55%» για τα κέρδη στο α' τρίμηνο - Κάτω από τις προβλέψεις και τα έσοδα

Kering: Αναμένει μείωση ως 45% στα έσοδα εξαμήνου - «Βουτιά» 9% για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider