Merck: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη το α' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Merck: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη το α' τρίμηνο
Merck
Άνω των εκτιμήσεων διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Merck το πρώτο τρίμηνο, λόγω των ισχυρών πωλήσεων των εμβολίων αλλά και αντικαρκινικού φαρμάκου Keytruda.

Άνω των εκτιμήσεων διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Merck το πρώτο τρίμηνο, λόγω των ισχυρών πωλήσεων των εμβολίων αλλά και αντικαρκινικού φαρμάκου Keytruda.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 4,762 δισ. δολάρια ή 1,87 δολάρια ανά μετοχή, από τα 2,821 δισ. δολάρια, ή 1,11 δολάρια ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 2,07 δολάρια, από 1,40 δολάρια πέρυσι, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 1,9 δολάρια σε δημοσκόπηση της FactSet.

Παράλληλα, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 15,775 δισ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 9% από πέρυσι και νικώντας τις προσδοκίες για 15,205 δισ. δολάρια.

Επιπλέον, η φαρμακοβιομηχανία προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση του outlook για τις πωλήσεις και τα κέρδη στο σύνολο του έτους. Πλέον, για το 2024 αναμένει πωλήσεις 63,1 έως 64,3 δισ. δολαρίων το 2024 και προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή από 8,53 έως 8,65 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

e-commerce: Απειλεί με λουκέτο 45.000 καταστήματα λιανικής την επόμενη 5ετία στις ΗΠΑ

Goldman Sachs: Σε επίπεδα ρεκόρ θα φτάσουν τα buybacks και οι διανομές μερισμάτων στην Ευρώπη

Προσφορά 39 δισ. δολαρίων για την Anglo American από την BHP

gazzetta
gazzetta reader insider insider