Caterpillar: Η πτώση στις πωλήσεις επισκιάζει την κερδοφορία - Βουτιά 8% της μετοχής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Caterpillar: Η πτώση στις πωλήσεις επισκιάζει την κερδοφορία - Βουτιά 8% της μετοχής
Caterpillar
Ισχυρή κερδοφορία, αλλά και μικρή πτώση στα έσοδα του πρώτου τριμήνου σημείωσε η Caterpillar Inc, καθώς μειώθηκαν οι όγκοι πωλήσεων όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη. 

Ισχυρή κερδοφορία, αλλά και μικρή πτώση στα έσοδα του πρώτου τριμήνου σημείωσε η Caterpillar Inc, καθώς μειώθηκαν οι όγκοι πωλήσεων όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα η εταιρεία ανέφερε κέρδη 2,86 δισ. δολαρίων, ή 5,75 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με καθαρά κέρδη 1,94 δισ. δολαρίων ή 3,74 δολάρια ανά μετοχή, την ίδια περίοδο πριν από ένα έτος.

Σε προσαρμοσμένη βάση, η Caterpillar σημείωσε κέρδη 5,60 δολάρια/μετοχή, από 4,91 δολάρια/μετοχή ένα χρόνο πριν, ενώ η πρόβλεψη του FactSet ήταν για 5,14 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα ανήλθαν στα 15,80 δισ. δολάρια έναντι 15,86 δισ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα. Η πρόβλεψη των αναλυτών ήταν 16 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της Caterpillar Inc. υποχωρούν πάνω από 8% στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Οι πωλήσεις της εταιρείας επηρεάστηκαν από τον χαμηλότερο όγκο, αν και μπόρεσε να το αντισταθμίσει κυρίως λόγω της καλύτερης τιμολόγησης που ακολούθησε. Η εταιρεία αναμένει χαμηλότερη ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η Caterpillar είπε ότι αναμένει τα έσοδα ολόκληρου του έτους να είναι «σε γενικές γραμμές παρόμοια» με αυτά που φάνηκαν το 2023, όταν η εταιρεία σημείωσε έσοδα 67,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι εκκρεμείς παραγγελίες αυξήθηκαν κατά περίπου 400 εκατ. δολάρια σε σχέση με το τρίμηνο του Δεκεμβρίου, αν και μειώθηκαν κατά 2,5 δισ. δολάρια από το τρίμηνο του Μαρτίου του προηγούμενου έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Southwest Airlines: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις οι απώλειες το α΄τρίμηνο - Προς την έξοδο 2.000 εργαζόμενοι

«Χαμηλές πτήσεις» και ζημιές στο α' τρίμηνο για την American Airlines - Το guidance στηρίζει τη μετοχή

Amazon: Επένδυση 11 δισ. στην Ιντιάνα για την κατασκευή data centers

gazzetta
gazzetta reader insider insider