Ρελάνς της Marriott για τη Starwood

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρελάνς της Marriott για τη Starwood

Δυναμικό comeback στην κούρσα για την εξαγορά της Starwood έκανε η Marriott, την ώρα που η κινεζική «σφήνα» της Anbang έμοιαζε ικανή να ακυρώσει τη συγχώνευση των ξενοδοχειακών ομίλων Marriott International και Starwood Hotels and Resorts.

Σε μια κίνηση κυριολεκτικά της ύστατης στιγμής, η Marriott κατέθεσε αντιπροσφορά για την εξαγορά της Starwood Hotels and Resorts, με στόχο να ξεπεράσει την αντίστοιχη της κινεζικής Anbang. Το εν λόγω κυοφορούμενο deal έχει ήδη κερδίσει την προσοχή της επενδυτικής κοινότητας, ενώ παράγοντες της αγοράς μιλούν για τον ισχυρότερο επιχειρηματικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην πρόσφατη ιστορία του διεθνούς επιχειρείν.

Οι τελικοί όροι του deal αναμένεται να αποσαφηνιστούν στην Αβάνα, καθώς οι διοικήσεις των Marriott και Starwood συνοδεύουν τον Αμερικανό πρόεδρο, Barack Obama, στην ιστορική του επίσκεψη στην Κούβα. Ήδη η Starwood προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας για τη λειτουργία τριών ξενοδοχείων στην Αβάνα, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Πρόκειται, επί της ουσίας, για την πρώτη φορά μετά από σχεδόν 60 χρόνια που αμερικανική εταιρεία λαμβάνει άδεια να δραστηριοποιηθεί στην Κούβα.

Ειδικότερα, η Starwood ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως δέχθηκε νέα προσφορά για συγχώνευση από τη Marriott, συνολικού ύψους 13,6 δισ. δολαρίων μέσω συνδυασμού μετρητών και προσφοράς μετοχών. Η αντιπροσφορά αυτή είναι υψηλότερη από εκείνη που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή η κινεζική Anbang, προσφέροντας συνολικά 13,2 δισ. δολάρια.

Όμως για τους καλά γνωρίζοντες των επιχειρηματικών εξελίξεων, η Anbang δεν αναμένεται τόσο εύκολα να «το βάλει κάτω», με παράγοντες της αγοράς να θεωρούν κάτι παραπάνω από δεδομένη μια νέα αντιπροσφορά και από εκείνη. «Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη», τονίζουν χαρακτηριστικά, με την κινεζική πλευρά να δίνει μάχη για να ανακαλύψει το συντομότερο δυνατό πως θα αυξήσει την προσφορά της για τη Starwood.

Σύμφωνα με μια σημαντική μερίδα αναλυτών, η απόφαση της Marriott να αυξήσει την προσφορά της για τη Starwood επιβεβαιώνει πόσο καίριας σημασίας για τη βιωσιμότητά της είναι το εν λόγω deal. Και αυτό γιατί μια επιτυχής εξαγορά της Starwood θα καταστήσει τη Marriott τον μεγαλύτερο ξενοδοχειακό όμιλο διεθνώς, με περισσότερα από 1 εκατομμύριο δωμάτια, σε περισσότερα από 5.500 ξενοδοχεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider