Τα ελληνικά app που «κατέκτησαν» την Εφαρμογιάδα#4

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα ελληνικά app που «κατέκτησαν» την Εφαρμογιάδα#4

Φρέσκιες ιδέες και λύσεις από νέους δημιουργούς γεμάτους όρεξη και ταλέντο παρουσιάστηκαν σε έναν από τους ελάχιστους διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται επί ελληνικού εδάφους και δίνουν την ευκαιρία σε ιδιώτες developers να συστήσουν στο ευρύ κοινό τις ιδέες τους.

Ο λόγος για την Εφαρμογιάδα#4 που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 30 Μαρτίου στο Ρομάντσο.

Ανάμεσα στους 12 υποψήφιους, τρεις ήταν οι εφαρμογές που κέρδισαν την απαραίτητη εικονική χρηματοδότηση – η επιλογή των καλύτερων στην Εφαρμογιάδα δεν γίνεται από κριτική επιτροπή αλλά το κοινό το οποίο επενδύει εικονικά χρήματα, που του δίνονται πριν την έναρξη της εκδήλωσης, στις εφαρμογές που κρίνει πιο πετυχημένες – και κατέκτησαν εκτός από τις τρεις πρώτες θέσεις και τις εντυπώσεις.

Το «Πες το Με» των Mitato Lab, το «Givmed» του Θανάση Βράτιμου και «SnowResorts» του Αχιλλέα Τσάβου, ήταν οι εφαρμογές που κέρδισαν την πρωτιά και οι developers τους τα δώρα από τις εταιρείες Samsung και Moosend και από το Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ).

«Πες το Με»

Η ομάδα Mitato Lab, από την Κρήτη, παρουσίασε ένα παιχνιδι παρέας και υποσχέθηκε να μας διασκεδάσει παντού! Όπως οι ίδιοι είπαν το app τους είναι κατάλληλο για «το διάλειμμα μέχρι να μπει ο καθηγητής ή στον βαρετό γάμο του αδερφού της νύφης του ξαδέρφου σου ή για τα κρύα Σαββατόβραδα. Απαραίτητες προϋποθέσεις: ένα κινητό, μια παρέα και όρεξη για γέλιο και χαβαλέ!

Υπάρχουν 4 τύποι παιχνιδιού. Πες το με:

  • μια ΛΕΞΗ : Οι παίκτες προσπαθούν να περιγράψουν την κάρτα σε ένα παίκτη της ομάδας τους λέγοντας ο καθένας με την σειρά του μία και μόνο λέξη. Παρότι δεν υπάρχει περιορισμός στον συνολικό αριθμό των λέξεων που θα πουν οι παίκτες, εκείνος που προσπαθεί να βρει την κάρτα έχει μόνο μία προσπάθεια
  • ένα ΦΩΝΗΕΝ: Ένας παίκτης προσπαθεί να κάνει τους συμπαίκτες τους να μαντέψουν την κάρτα περιγράφοντας την, αντικαθιστώντας όλα τα φωνήεντα σε αυτά που λέει με το φωνήεν που του δίνεται. Π.χ. με το γράμμα «Α» το «Καλή διασκέδαση!» γίνεται «Καλά δαασκάδασα!».
  • ένα ΝΤΙΝ: Ένας παίκτης προσπαθεί να κάνει τους συμπαίκτες τους να μαντέψουν το τραγούδι της κάρτας, κάνοντας μόνο τον ήχο «ΝΤΙΝ» και χωρίς να λέει ποτέ τα λόγια.
  • ΠΑΝΤΟΜΙΜΑ: Η κλασική παντομίμα! Ένας παίκτης περιγράφει στους συμπαίκτες του χωρίς να κάνει τον παραμικρό ήχο

«Givmed»

Το «Givmed» με όραμα όλοι οι άνθρωποι να έχουν τα φάρμακα που χρειάζονται μας δίνει την ευκαιρία να δωρίσουμε τα φάρμακα που μας περισσεύουν ακριβώς εκεί που υπάρχει ανάγκη. Η μη κερδοσκοπική εταιρεία συνεργάζεται με με κοινωνικά φαρμακεία και άλλες ΜΚΟ ώστε να μας ενημερώνει κάθε στιγμή για τις ανάγκες που υπάρχουν για φάρμακα σε κάθε περιοχή.

«SnowResorts»

Το SnowResorts από την άλλη απευθύνεται στους λάτρεις των σπορ και συγκεκριμένα του σκι. Πρόκειται για μία εφαρμογή που πρέπει να έχει ο κάθε χιονοδρόμος που επιθυμεί να επισκεφθεί οποιοδήποτε απο τα Χιονοδρομικά Κέντρα της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου.

Μέσω της εφαρμογής ενημερωνόμαστε για την κατάσταση λειτουργίας αλλά και την πρόβλεψη λειτουργίας για την επόμενη μέρα του κάθε Χιονοδρομικού Κέντρου (κατάσταση αναβατήρων και πιστών) καθώς επίσης και για το ύψος και την ποιότητα του χιονιού που υπάρχει σε αυτό.

Επιπλέον περιλαμβάνει και την κατάσταση των δρόμων προς τα Χιονοδρομικά Κέντρα και για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτά (πρόβλεψη 3 ημερών). Τέλος η εφαρμογή σου δίνει την δυνατότητα στο χρήστη να καταγράψει τις διαδρομές του επάνω στο βουνό έτσι ώστε να μπορεί να τις μοιραστεί με τους φίλους του.

Ενδιαφέρον βέβαια παρουσίασαν και οι υπόλοιπες εφαρμογές που παρουσιάστηκαν στο διαγωνισμό. Αυτές ήταν το «Ραδιόφωνο» της Smartapps, το «Arcaround» του Χριστόφορου Παΐδα, τα «Στοιχεία Μηχανών» του Κωνσταντίνου Κοράκη, το «BusinessFinder GR» της Orama Group, το «RatchPlus» του Αποστόλη Μηλιώτη, το «Ilectron» του Πέτρου Δημητρακόπουλου, το «Roadcube» του Δημήτρη Καλαβάση, το «Revoca» της Bytelogic Mobile και το «Evripos Stream Forecast» του Φίλιππου Χαμαλίδη.

Στη διεξαγωγή του διαγωνισμού παρευρέθηκαν περισσότερα από 130 άτομα, μεταξύ των οποίων αρκετοί εκπρόσωποι εταιρειών που αναζητούσαν συνεργασία με developers και εκπρόσωποι από δύο Venture Capitals ενώ το διαγωνισμό παρακολούθησαν μέσω live streaming περίπου 200 άτομα.

Η εφαρμογιάδα που διοργανώθηκε για τέταρτη χρονιά είναι ένας διαγωνισμός για developer εφαρμογών φορητών συσκευών που στόχο έχει να αναδείξει εφαρμογές ιδιωτών και μικρών επιχειρηματικών σχημάτων στο ευρύτερο κοινό. Εμπνευστής της ιδέας ήταν η AETNA, η οποία ξεκίνησε τον διαγωνισμό το 2012. Η ειδοποιός διαφορά με τις προηγούμενες χρονιές είναι πως φέτος για πρώτη φορά συνεργάστηκε με την SKYWALKER.GR, εταιρεία με περισσότερα από 16 χρόνια παρουσία στην ελληνική αγορά, με κοινό όραμα να δώσουν την ευκαιρία σε νέους developers να οδηγήσουν το έργο τους στην κορυφή και να ενταχθούν στο εργασιακό περιβάλλον.

Μέσα 4 χρόνια παρουσίας του διαγωνισμού, ταλέντα που πέρασαν από τις προηγούμενες Εφαρμογιάδες, όπως ο Γιάννης Ζαούδης, ο οποίος είναι τώρα ιδρυτής της Pollfish και o Γιάννης Κατσιώτης των Parking Defenders (τώρα Parkaround) απέδειξαν ότι η κορυφή δεν είναι άφταστη.

Ο επιτυχημένος διαγωνισμός δεν σταματά εδώ. Η Εφαρμογιάδα#5 έχει ξεκινήσει ήδη να προετοιμάζεται για αυτό και οι εγγραφές διαγωνιζόμενων παραμένουν ανοιχτές στο www.efarmogiada.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider