Galaxy Book S: To νέο laptop της Samsung με μπαταρία που διαρκεί όλη μέρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Galaxy Book S: To νέο laptop της Samsung με μπαταρία που διαρκεί όλη μέρα
Το νέο laptop της κορεατικής εταιρείας συνδυάζει τη φορητότητα και τη συνδεσιμότητα ενός smartphone και την ισχυρή παραγωγικότητα ενός PC κι έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Microsoft και την Qualcomm.

Tη νέα εποχή στο Mobile Computing επιδιώκει να φέρει η Samsung Electronics Co., Ltd. με το νέο laptop Galaxy Book S, το οποίο παρουσίασε χθες μαζί με την ναυαρχίδα των smartphones Galaxy Note 10.

Το νέο laptop της κορεατικής εταιρείας συνδυάζει τη φορητότητα και τη συνδεσιμότητα ενός smartphone και την ισχυρή παραγωγικότητα ενός PC κι έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Microsoft και την Qualcomm. Για την ακρίβεια ενσωματώνει την τεχνογνωσία της Samsung στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας με την πλατφόρμα εργασίας της Microsoft και την απόδοση κινητής της Qualcomm. Με τον τρόπο αυτό προσφέρει Gigabit LTE συνδεσιμότητα, δυνατότητες άμεσης εκκίνησης και premium σχεδιασμό, που τροφοδοτείται από τα Windows 10 και το μοναδικό chipset Qualcomm® Snapdragon™ 8cx.

«Στη Samsung, πιστεύουμε πως η πραγματική καινοτομία είναι εφικτή μόνο μέσω μιας ανοικτής, προσέγγισης συνεργασίας όπου τα μέρη μοιράζονται το ίδιο όραμα και κίνητρο, να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να επαναπροσδιορίσουν την computing εμπειρία», δήλωσε DJ Koh, President και CEO του IT & Mobile Communications Division στη Samsung Electronics. «Το Galaxy Book S συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά φορητής συσκευής που προσφέρει η Samsung με τις κορυφαίες λύσεις παραγωγικότητας της Microsoft και τις υψηλές δυνατότητες απόδοσης της Qualcomm Technologies, για να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία κινητής παραγωγικότητας, διαθέσιμη σήμερα σε laptop» προσέθεσε.

Στα χαρακτηριστικά που το διαφοροποιούν σύμφωνα με την εταιρεία συγκαταλέγεται η μεγάλη διάρκεια αναμονής και οι υψηλές ταχύτητες Gigabit LTE οι οποίες διασφαλίζουν σταθερή σύνδεση στο cloud, παρέχοντας άμεση πρόσβαση σε εφαρμογές και περιεχόμενο, χωρίς να απαιτείται Wi-Fi. Παρελθόν αποτελεί και ο χρόνος αναμονής εκκίνησης, αφού το Galaxy Book S διαθέτει λειτουργία αφύπνισης με ένα άγγιγμα, για άμεση πρόσβαση με το πάτημα ενός δακτύλου.

Το νέο Galaxy Book S έχει ελαφρύ και ανθεκτικό σώμα και κυρτό πλαίσιο, που αναδεικνύεται όταν ανοίγει και κλείνει η συσκευή. Για την ακρίβεια το νέο Galaxy Book S ζυγίζει μόλις 0.96 κιλά. Με πλαίσιο ανοδιωμένου αλουμινίου υψηλής ποιότητας στην κορυφή και τη βάση του, το Galaxy Book S προστατεύεται αποτελεσματικά από κινδύνους που μπορούν να βλάψουν έναν φορητό υπολογιστή ενώ θωρακίζεται, επιπλέον, από τη διαδικασία ανοδίωσης και στο εξωτερικό του.

Η οθόνη αφής είναι 13,3 ιντσών και υποστηρίζει ταυτόχρονη επαφή 10 σημείων, επιτρέποντας στους χρήστες να περιηγηθούν, να ζουμάρουν και να ελέγξουν τη συσκευή, με ένα μόνο πάτημα.

Το νέο laptop φορά Snapdragon 8cx, το πρώτο οκταπύρηνο chipset για PC 7 νανομέτρων στον κόσμο που δημιουργήθηκε για χρήση mobile computing από την Qualcomm Technologies. Έτσι οι επιδόσεις της CPU αυξάνονται κατά 40%, η απόδοση των γραφικών κατά 80% ενώ αυξάνεται και το bandwidth της μνήμης. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι δεν διαθέτει ανεμιστήρα αλλά είναι ειδικά σχεδιασμένο για να εξασφλαίει χαμηλές θερμοκρασίες ακόμα και σε συνθήκες έντονης χρήσης. Με την υπηρεσία Windows Hello οι χρήστες του έχουν δυνατότητα σύνδεσης με δακτυλικό αποτύπωμα, για γρήγορη, εύκολη και εξατομικευμένη πρόσβαση.

Η συσκευή διαθέτει μπαταρία μακράς διάρκειας η οποία υπόσχεται 23 ώρες συνεχόμενης αναπαραγωγής με μία μόνο φόρτιση. Για να διασφαλίσει την αποτελεσματικότερη δυνατή επίδοση, το Galaxy Book S βελτιστοποιεί την απόδοση ανάλογα με την χρήση, για εξοικονόμηση ενέργειας και περισσότερο χρόνο δημιουργίας, streaming, παιχνιδιού και εργασίας.

Κατά τα λοιπά η συσκευή διαθέτει μνήμη RAM 8GB και 256 ή 512GB αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί μέσω MicroSD φτάνοντας το 1TB.

Όσον αφορά στον ήχο το Galaxy Book S είναι εμπλουτισμένο με τα στερεοφωνικά ηχεία της AKG, ενώ η τεχνολογία Dolby Atmos® αναβαθμίζει και βελτιώνει την εκπληκτική εμπειρία ήχου με προσαρμοσμένες εφαρμογές ήχου για ταινίες, μουσική, παιχνίδια κ.ά.

Τέλος, το laptop διαθέτει την εφαρμογή Your Phone της Microsoft η οποία παρέχει απρόσκοπτη σύνδεση ανάμεσα στο Galaxy Book S και το Galaxy Note10, ώστε οι χρήστες να έχουν πρόσβαση στις φωτογραφίες, στις εφαρμογές και στις ειδοποιήσεις τους και να αποκρίνονται άμεσα σε κλήσεις και μηνύματα, μέσω του οικοσυστήματος της Samsung . Επιπλέον, το Galaxy Book S διαθέτει την υπηρεσία OneDrive της Microsoft, για αποθήκευση σε cloud, που εξασφαλίζει πως τα αρχεία παραμένουν ασφαλή και προσβάσιμα, από όλες τις συσκευές του χρήστη.

Τα χαρακτηριστικά με μια ματιά

galaxy book s

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider