Οι δωρεάν εφαρμογές για αποτελεσματική τηλεργασία

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι δωρεάν εφαρμογές για αποτελεσματική τηλεργασία
Οι λύσεις που μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε οι υπάλληλοί σας να εργάζονται εξ αποστάσεως.

Με εκρηκτικούς ρυθμούς αναπτύχθηκε μέσα σε μόλις λίγες μέρες η τηλεργασία, ήτοι η εργασία εξ αποστάσεων, στην ελληνική επικράτεια. Σε μια προσπάθεια των εταιρειών να συνταχθούν με τα κυβερνητικά μέτρα προφύλαξης από την περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού αλλά να παραμείνουν παραγωγικές, η πλειονότητα των εργαζομένων της ελληνικής επικράτειας έχουν μετατρέψει το σπίτι σε γραφείο και προσπαθούν να προσαρμοστούν σε μια εντελώς καινούργια πραγματικότητα.

Όπως αποδείχτηκε οι μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας διέθεταν ήδη τα απαραίτητα για την τηλεργασία εργαλεία, ακόμα κι αν δεν τα είχαν χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα σε τόσο ευρεία κλίμακα. Εν αντιθέσει πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποδείχτηκαν απροετοίμαστες, τόσο απροετοίμαστες που ανά περιπτώσεις έστελναν τους εργαζόμενους στο σπίτι μαζί με τους σταθερούς υπολογιστές του γραφείου για να μπορέσουν να εργασθούν.

Οι ειδικές αυτές συνθήκες και το γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις ήταν ανέτοιμες αποτελεί και τον βασικό λόγο που οι παραγγελίες από εταιρικούς πελάτες για τον αναγκαίο εξοπλισμό έχουν εκτιναχθεί μέσα σε μόλις λίγες εβδομάδες. Όπως αναφέρουν στο insider.gr παράγοντες της αγοράς, φορητοί υπολογιστές, συστήματα τηλεδιάσκεψης αλλά και το απαραίτητο software καταγράφουν το τελευταίο διάστημα στην B2B αγορά παρόμοια ζήτηση με αυτή που έχει το χαρτί υγείας, τα αντισηπτικά και τα μακαρόνια στα supermarkets.

Πολλά μάλιστα από τα τεχνολογικά εργαλεία τα οποία προσφέρουν λύσεις για την υποστήριξη της επαγγελματικής δραστηριότητας - όπως πλατφόρμες τηλεργασίας, πλατφόρμες τηλεϊατρικής, εφαρμογές εκπαίδευσης εξ αποστάσεως κ.ά. - προσφέρονται δωρεάν, σε μια προσπάθεια των τεχνολογικών εταιρειών να συμβάλλουν στον περιορισμό μετάδοσης της πανδημίας.

Ποια είναι όμως αυτά και τι κάνει το καθένα; Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικός οδηγός των δωρεάν λύσεων τηλεργασίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους περισσότερους κλάδους της οικονομίας.

Μιας και η εξ αποστάσεως εργασία δεν είναι κάτι σύνηθες για τα ελληνικά δεδομένα πολλοί υπάλληλοι που επιχειρούν από απόσταση για πρώτη φορά μπορεί να χρειάζονται εκπαίδευση. 

Λύση στο παραπάνω πρόβλημα έρχεται να δώσει η Sap μέσω του Sap Litmos η οποία εκπαιδεύει όλους όσους εργάζονται από απόσταση κι έρχονται σε επαφή με πελάτες. 

Όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία προσφέρει δωρεάν έως το τέλος Ιουνίου το εκπαιδευτικό περιεχόμενο Remote Readiness and Productivity Academy που αναλύει βέλτιστες πρακτικές για εξ αποστάσεως εργασία. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

To Remote Work Pulse βοηθά τις επιχειρήσεις να αντιληφθούν το πως αντιδρούν οι εργαζόμενοι και τι υποστήριξη θα χρειαστούν για να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και να συνεχίσουν να εργάζονται παραγωγικά χωρίς την φυσική τους παρουσία. 

Για όσους ενδιαφέρονται η εταιρεία το διαθέτει δωρεάν για να συμβάλλει με τον τρόπο της στην μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

Την δυνατότητα λειτουργίας εικονικού τηλεφωνικού κέντρου για έως 50 συμμετέχοντες προσφέρει δωρεάν έως τις 30 Απριλίου η Omninet, σε μια προσπάθει να συμβάλλει στην καλύτερη οργάνωση και εργασία των υπαλλήλων από το σπίτι. Η υπηρεσία υποστηρίζει και τη λήψη φαξ και αποστολή του σε email.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να βρουν περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

Για εύκολη και γρήγορη υλοποίηση της παραπάνω λειτουργίας θα διατίθεται έως 31 Μαρτίου δωρεάν και η φορητότητα χωρίς υποχρεωτική ελάχιστη διάρκεια συμβολαίου. 

Τέλος η εταιρεία παρέχει δωρεάν στους γιατρούς την υπηρεσία τηλεδιάσκεψης για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών ή και την διοργάνωση ομάδων εργασίας. 

Τις συνδρομητικές διαδικτυακές υπηρεσίες της πλατφόρμας Office 365 προσφέρει δωρεάν για 6 μήνες σε κυβερνητικούς οργανισμούς και μεγάλες επιχειρήσεις η Microsoft ενώ για τις μικρότερες επιχειρήσεις αλλά και όλους τους πολίτες προσφέρει δωρεάν χωρίς χρονικούς περιορισμούς τον κόμβο τηλεργασίας Microsoft Teams

Περισσότερες πληροφορίες για το Microsoft Team μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι εδώ

Δωρεάν τα απαραίτητα μέσα για σύγχρονη και ασύγχρονη εξ'αποστάσεως εκπαίδευση με τη χρήση του Moodle LMS και του BigBlueButton™ προσφέρει η IpHost, ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών φιλοξενίας στην Ελλάδα και η εταιρεία WIDE Services, ο Πιστοποιημένος Συνεργάτης του Moodle σε Ελλάδα και Κύπρο, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη αυτή περίοδο για τη χώρα μας.

Το Moodle είναι η πιο διαδεδομένη Open Source πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης παγκοσμίως και το BigBlueButton το πιο διαδεδομένο Open Source λογισμικό σύγχρονης εξ'αποστάσεως εκπαίδευσης.

Η παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα γίνεται εντελώς δωρεάν για όσο διάστημα τα σχολεία θα παραμένουν κλειστά, λόγω του κορονοϊού. Οι μαθητές των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από όλη την Ελλάδα θα μπορούν να έχουν πρόσβαση από τον υπολογιστή του σπιτιού τους στην προσωποποιημένη πλατφόρμα e-learning, στην οποία οι καθηγητές τους θα αναρτούν τη διδακτέα ύλη και θα κάνουν τα μαθήματα σε πραγματικό χρόνο σαν να ήταν στο σχολείο τους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κοιτάξουν εδώ

Την cloud πλατφόρμα διαχείρισης εκπαιδευτικών οργανισμών και δημιουργίας e-learning περιβάλλοντος προσφέρει δωρεάν σε εκπαιδευτικές δομές, ιδιωτικές και δημόσιες, για έως 150 μαθητές μέχρι το τέλος Μαϊου.

Οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί μπορούν μέσω της πλατφόρμας να δημιουργήσουν ένα διαδραστικό περιβάλλον στο οποίο είναι εφικτή η εξ αποστάσεως παράδοση διδασκαλιών και η ανταλλαγή εργασιών και εκπαιδευτικού υλικού μεταξύ διδασκόντων και μαθητών. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν περισσότερες πληροφορίες εδώ

Τη δυνατότητα σε σχολεία και εκπαιδευτικούς οργανισμούς κάθε βαθμίδας να προσφέρουν υπηρεσίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω εικονικής τάξης για έναν μήνα προσφέρει η Athens Technology Center (ΑΤC) σε συνεργασία με την Blackboard, εταιρεία-ηγέτη διεθνώς στην ανάπτυξη συστημάτων εργαλείων εκπαίδευσης. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία εδώ ή να καλέσουν για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 6856597.

Το εργαλείο Cloud Team Collaboration ονόματι Avaya Spaces, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο μέσω chat, ήχου ή βίντεο ενώ παράλληλα μοιράζονται αρχεία προσφέρει η  Avaya. 

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη λύση δεν απαιτεί υποδομή Unified Communication παρά μόνο πρόσβαση στο Internet και χρήση του προγράμματος περιήγησης Chrome σε pc και mac ή εφαρμογής για κινητά iOs και Android οι οποίες μπορούν να επικοινωνούν από απουδήποτε. 

Το Avaya Spaces προσφέρεται δωρεάν για 3 μήνες και μπορεί κανείς αν το βρει εδώ

Από την πρώτη στιγμή η Cisco επέκτεινε τις δωρεάν παροχές του συστήματος τηλεδιάσκεψης, Cisco Webex, επιτρέποντας στους εργαζόμενους και τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να παραμείνουν συνδεδεμένοι με τις ομάδες τους και να συνεχίσουν τις επαγγελματικές αλλά και τις εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες. 

Παράλληλα η εταιρεία επέκτεινα και τις δωρεάν άδειες χρήσεις λόγω του
COVID-19 και σε λύσεις ψηφιακής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα έδωσε την δυνατότητα σε υπάρχοντες πελάτες να υπερβούν το όριο χρήσης τριών εργαλείων ψηφιακής ασφάλειας - Cisco Umbrella,  Duo Security και Cisco AnyConnect Secure Mobility Client,  ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν την
αύξηση των εξ αποστάσεως εργαζομένων ενώ προσφέρει και δωρεάν άδεια πρόσβασης σε όλους τους νέους πελάτες της εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι το Cisco Umbrella προστατεύει τους χρήστες από κακόβουλους προορισμούς στο Internet, είτε είναι συνδεδεμένοι είτε όχι. Καθώς παρέχεται μέσω Cloud, το Cisco Umbrella καθιστά εύκολη την προστασία των χρηστών παντού, μέσα σε λίγα λεπτά.

Το Duo Security επιτρέπει στους οργανισμούς να επαληθεύουν την ταυτότητα των χρηστών και να επιβεβαιώνουν την ασφάλεια της συσκευής, πριν από τη χορήγηση πρόσβασης σε εφαρμογές. Χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο «μηδενικής εμπιστοσύνης», μειώνει τα περιθώρια επίθεσης και τον κίνδυνο.

Όσο για το Cisco AnyConnect Secure Mobility Client εξουσιοδοτεί τους υπαλλήλους να εργάζονται από οπουδήποτε είτε με εταιρικούς φορητούς υπολογιστές είτε με προσωπικές φορητές συσκευές. Παρέχει επίσης την πρόσβαση και τον έλεγχο που οι ομάδες ψηφιακής ασφαλείας
χρειάζονται για να ταυτοποιήσουν ποιοι χρήστες και ποιες συσκευές έχουν πρόσβαση στην υποδομή τους.

Για τα εργαλεία ψηφιακής ασφάλειας, υπάρχοντες και νέοι πελάτες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με έναν εκπρόσωπο ή συνεργάτη της Cisco για να λάβουν τον απαιτούμενο αριθμό λογαριασμών χρήσης.

Όσο για το Webex οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αν το βρουν εδώ

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:20

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στα Σπάτα - Επιχειρούν εναέρια μέσα

11:35

Κατέρρευσε τμήμα κτιρίου στο Πασαλιμάνι - Ένας νεκρός

10:30

Το Ιράν απειλεί με «σοβαρή απάντηση» σε οποιαδήποτε ενέργεια, ενώ το Ισραήλ ξεκαθαρίζει πως θα απαντήσει «έξυπνα»

09:30

24ωρη απεργία ΓΣΕΕ την Τετάρτη - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

04:00

Αυξάνει τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες η Goldman Sachs - Γιατί βλέπει νέο ράλι

00:51

Κέρδη... με ουρά – Τι άλλο δείχνει η αντίδραση των αγορών – Πράσινο φως στο ΣΔΙΤ των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΙΤΑΝ

00:34

Ενέργεια: Υψηλού ρίσκου γίνονται οι επενδύσεις στις ΑΠΕ - «Αντίδοτα» ζητά η αγορά στις περικοπές

00:31

Ακίνητα: «Βγαίνει» αποτίμηση για το «φιλέτο» 162 στρεμμάτων στην Αγία Τριάδα

00:28

H πρόταση Λέτα, «δούρειος ίππος» για πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία στήριξης επιχειρήσεων - Στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής

00:22

H βιομηχανία «κλείνει το μάτι» για αποκλιμάκωση τιμών – «Γκάζι» στις τιμές από λιανεμπόριο και υπηρεσίες

00:22

Φωτοβολταϊκά: Πώς θα έχουν δωρεάν ρεύμα από τον ήλιο για 18 χρόνια τα νοικοκυριά - Τα φορολογικά κίνητρα

00:20

ΔΕΛΤΑ: Δύο χρόνια στο τιμόνι ο Χρήστος Τσόλκας – Πώς προχωρά ο μετασχηματισμός της σε εταιρεία τροφίμων

00:17

Έρχεται η Barbiecue: Έτοιμη η ροζ μαγιονέζα της «Μπάρμπι» από την Heinz

00:15

Καύσιμα: Το γεωπολιτικό άγχος ανεβάζει τις τιμές στην Ελλάδα και τον κόσμο – Το Brent θα μπορούσε να φθάσει τα 130 δολάρια

00:11

Premia Properties: «Τρέχει» επενδύσεις 100 εκατ. – Παραδίδεται το Athens Heart, «κλείνει» το Skyline

00:10

Οι αγορές - τροφοδότες του Ελ. Βενιζέλος το α' τρίμηνο του 2024

00:07

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Παίρνει απόφαση για επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους – Ποιοι θα εισπράξουν bonus

00:06

Ταμειακές – POS: Σε διπλή πρέσα πάροχοι-επιχειρήσεις για διασύνδεση και χρεώσεις - Έρχονται «καμπάνες»

00:04

Λαμπερή εκδήλωση, λαμπερά πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ - Από κοντά κι ο ΣΥΡΙΖΑ

23:56

Ισραήλ: Τα θύματα της επίθεσης στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό ήταν «τρομοκράτες»

23:55

Βρετανία: Η Λιζ Τρας δεν αποκλείει να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία των Συντηρητικών

23:44

Γαλλία: Συνεχίζονται τα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών

23:36

ΕΛΑΣ: 33 ανήλικοι συνελήφθησαν το τριήμερο 12-14 Απριλίου στο πλαίσιο αντιμετώπισης της νεανικής παραβατικότητας

23:31

Alpha Bank: Νέος κύκλος ενημερωτικών εκδηλώσεων για επιχειρηματίες

23:22

Λ. Οίκος: «Αποτυχία» η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ - Δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση

23:15

Σε ρυθμούς selloff παρέμεινε η Wall Street - Στο -1,8% ο Nasdaq

22:57

Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα κοκκύτη στην Τσεχία - Τρεις θάνατοι μέσα στο 2024

22:45

Μεσανατολικό: Ισραηλινοί έποικοι σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

22:34

Μικρές απώλειες για το πετρέλαιο παρά τις σειρήνες πολέμου Ιράν - Ισραήλ

22:16

Η Ουκρανία αποχώρησε από συμφωνία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στη Μ. Θάλασσα

gazzetta
gazzetta reader insider insider