Tο Facebook εξαγόρασε το Giphy για 400 εκατ. δολάρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tο Facebook εξαγόρασε το Giphy για 400 εκατ. δολάρια
Τα περίφημα gifs θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα από διάφορες πλατφόρμες.

Στο περίφημο Giphy, το δημιουργό των κινούμενων gif που χρησιμοποιούν αμέτρητες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως Twitter, Apple’s iMessage, TikTok, Slack, Signal και άλλες, επένδυσε το Facebook.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε το κοινωνικό δίκτυο, θα εξαγοράσει την εταιρεία έναντι 400 εκατ. δολαρίων, ώστε να «βοηθήσει τους χρήστες του να εκφράζονται καλύτερα». Σύμφωνα με την Giphy περισσότεροι από 700 εκατ. άνθρωποι παρακολουθούν το περιεχόμενο των gifs καθημερινά, μέσα από τις δημοφιλείς πλατφόρμες επικοινωνίας που έχουν ενσωματώσει την υπηρεσία.

H συγκεκριμένη εξαγορά ενδέχεται να σημάνει ότι ο τρόπος που χρησιμοποιούσαμε τα gifs μέχρι σήμερα θα αλλάξει για πάντα. Ο λόγος σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα είναι πως κάποιες από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που είχαν ενσωματώσει τα gifs στις λειτουργίες τους πιθανόνα δεν θα θέλουν ένα προϊόν ιδιοκτησίας του Facebook, μιας και το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο αποτελεί βασικό ανταγωνιστή τους αλλά και δεδομένων των προβλημάτων προσπασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του, τα οποία έχουν κατά διαστήματα δει το φως της δημοσιότητας, όπως για παράδειγμα το πρόσφατο σκάνδαλο με την Cambridge Analytica

Ωστόσο το Facebook υποστηρίζει ότι οι προγραμματιστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες όπως και πριν την εξαγορά, το ίδιο και οι χρήστες. Η GIPHY θα συνεχίσει να λειτουργεί τη δική της βιβλιοθήκη GIF και αυτοκόλλητων, ενώ το Facebook θα επενδύσει στην τεχνολογία, στην προσθήκη περιεχομένου αλλά και στη σύναψη νέων συμφωνιών με συνεργάτες ανέφερε χαρακτηριστικά. «Οι άνθρωποι θα μπορούν να στέλνουν gifs, και η κοινότητα των gifs θα συνεχίσει να είναι ακμαιότατη» ανέφερε σε ένα blog post την Παρασκευή.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία Giphy με έδρα την Νέα Υόρκη, έχει σηκώσει περί τα 150 εκατ. δολάρια από το 2013 μέχρι και σήμερα από vc και εταιρείες όπως οι Betaworks, Lerer Hippeau, IVP, DFJ Growth, GGV Capital, και Lightspeed Venture Partners. Η πρόσφατη αποτίμησή της κυμάνθηκε κοντά στα 600 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider