Αλλάζει τα δεδομένα στην κινητή η Vodafone με τα νέα προγράμματα με απεριόριστα data

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλλάζει τα δεδομένα στην κινητή η Vodafone με τα νέα προγράμματα με απεριόριστα data
Ποια η διαφορά στις χρεώσεις των νέων πακέτων, τι προσφέρει το καθένα και πόσο κοστίζει.

Στην απελευθέρωση της χρήσης των mobile data με τα νέα προγράμματα Vodafone Giga Unlimited προχωρά η Vodafone Ελλάδας, φέρνοντας μια σημαντική αλλαγή στο τοπίο της κινητής τηλεφωνίας αφού επί της ουσίας η χρέωση για την πρόσβαση στο διαδίκτυο μεταφέρεται στην ταχύτητα της σύνδεσης και όχι στον όγκο των δεδομένων.

Την ώρα που η συζήτηση για το κόστος των κινητών επικοινωνιών στην Ελλάδα έχει φουντώσει, η εταιρεία εγκαινιάζει τρία πακέτα για ιδιώτες και τρία για επαγγελματίες και επιχειρήσεις, η διαφορά των οποίων εντοπίζεται στην ανώτατη ταχύτητα σύνδεσης του κάθε πακέτου, ένα μοντέλο δηλαδή παρόμοιο με αυτό της σταθερής τηλεφωνίας όπου οι χρήστες κοστολούνται ανάλογα με την ταχύτητά που απολαμβάνουν. Και στις δύο περιπτώσεις στο βασικό πακέτο η ανώτατη ταχύτητα είναι τα 2 Mbps, στο μεσαίο πακέτο η μέγιστη δυνατή ταχύτητα φτάνει τα 10 Μbps, ενώ στο ενισχυμένο πακέτο δεν υπάρχει περιορισμός στην ταχύτητα της σύνδεσης, η οποία είναι πάντα η μέγιστη δυνατή ανάλογα με την κάλυψη του δικτύου. Πέρα από τα δεδομένα και τα τρία πακέτα έρχονται με απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά και κινητά και SMS.

Τα προγράμματα της Vodafone και πόσο κοστίζουν

Προγράμματα για ιδιώτες

Ειδικότερα τα Vodafone Giga Unlimited για ιδιώτες διατίθενται εμπορικά σε τρεις επιλογές:

  • Το Vodafone Giga Unlimited Surf καλύπτει τις ανάγκες για βασική χρήση δεδομένων (π.χ. Browsing στο ίντερνετ και Social Media, Εφαρμογές messaging και email, Music streaming υψηλής ποιότητας) ενώ προσφέρει απεριόριστες κλήσεις και SMS προς Ελλάδα, με αρχική (ονομαστική) τιμή στα 55 ευρώ

  • Το μεσαίο πακέτο, Vodafone Giga Unlimited Play το οποίο με μέγιστη δυνατή ταχύτητα στα 10 Μbps μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενός ισχυρού χρήστη internet από το κινητό (HD video streaming, Βίντεοκλήσεις και sharing φωτογραφιών, Download και update εφαρμογών και φυσικά προσφέρει κι αυτό απεριόριστες κλήσεις και SMS προς Ελλάδα) έρχεται με ονομαστική τιμή 65 ευρώ.
  • Τέλος το μεγάλο πακέτο, Vodafone Giga Unlimited Ultra το οποίο δεν έχει περιορισμό στην ταχύτητα σύνδεσης και προσφέρεται για Superfast download, για Video streaming υπερυψηλής ευκρίνειας (UHD/4K), για Superfast sharing φωτογραφιών και βίντεο καθώς και για Online Gaming, φυσικά σε συνδυασμό με απεριόριστες κλήσεις, SMS αλλά και απεριόριστο roaming στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κοστίζει αρχικά 69 ευρώ.

Προγράμματα για επιχειρήσεις

Για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, η Vodafone φέρνει τα νέα προγράμματα Vodafone Giga Business Unlimited τα οποία διατίθενται και αυτά σε τρεις εμπορικές επιλογές.

  • Το ελαφρύ πακέτο, Vodafone Giga Business Unlimited Lite, καλύπτει τις ανάγκες για ελαφριά χρήση δηλαδή email και εφαρμογές, διαρκή χρήση και ανανέωση της εταιρικής σελίδα στα social media, real time επικοινωνία με τους πελάτες στο ψηφιακό περιβάλλον, απεριόριστη πρόσβαση σε ιστοσελίδες και φυσικά απεριόριστες κλήσεις και SMS προς Ελλάδα και προστασία της συσκευής με την υπηρεσία Vodafone Secure Net. Για όλα τα παραπάνω το αρχικό κόστος είναι στα 58 ευρώ.

  • Το μεσαίο πακέτο, Vodafone Giga Business Unlimited Μax, διασφαλίζει την απεριόριστη επικοινωνία και τη χρήση απαιτητικών εφαρμογών από το κινητό ( π.χ. καλύτερη εμπειρία πλοήγησης σε χάρτες, απεριόριστη χρήση εφαρμογών εργασίας από απόσταση, άμεσο sharing μεγάλων αρχείων, ταχύτερη πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο & video, καλύτερη ποιότητα video HD video streaming και videoκλήσεων) και συνδυάζεται με απεριόριστες κλήσεις και SMS προς Ελλάδα, 200’ ομιλίας προς διεθνείς προορισμούς και προστασία της συσκευής με την υπηρεσία Vodafone Secure Net. Η ονομαστική τιμή για τις παραπάνω υπηρεσίες ορίζεται στα 68 ευρώ.
  • Τέλος το μεγάλο πακέτο, Vodafone Giga Business Unlimited Ultra υπόσχεται full ταχύτητα, χρήση απαιτητικών εφαρμογών από το κινητό, περισσότερη επικοινωνία με το εξωτερικό και HD streaming χωρίς περιορισμούς καθώς και απεριόριστες κλήσεις, SMS και απεριόριστο roaming στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 500’ ομιλίας προς διεθνείς προορισμούς και προστασία της συσκευής με την υπηρεσία Vodafone Secure Net. Η ονομαστική τιμή του συγκεκριμένου πακέτου ορίζεται στα 74 ευρώ.

«Με τα νέα αυτά εμπορικά προγράμματα καινοτομούμε στα συμβόλαια κινητής και φέρνουμε μία νέα εποχή στον τρόπο με τον οποίο πολίτες και επιχειρήσεις θα επικοινωνούμε εφεξής. Απαντάμε στις πραγματικές ανάγκες, με απεριόριστα data, υπηρεσίες φωνής και μηνύματα, αλλά και απεριόριστη πρόσβαση σε επιχειρηματικές εφαρμογές. Αλλάζουμε τα δεδομένα της αγοράς, και με τις νέες δυνατότητες που δίνουμε, διασφαλίζουμε για τους πελάτες μας μία νέα, καινοτόμο και ελεύθερη εμπειρία επικοινωνίας που ήρθε για να μείνει και συμβάλλουμε ενεργά στη διαμόρφωση του ψηφιακού μέλλοντος της Ελλάδας» ανέφερε με αφορμή την εμπορική διάθεση των νέων προγραμμάτων Vodafone Giga Unlimited, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης.

Τα νέα αυτά προγράμματα θα μπορούσαν να φέρουν δομικές αλλαγές στο τοπίο της κινητής τηλεφωνίας, αν υπάρξει ανταπόκριση των καταναλωτών, κάτι το οποίο θα εξαρτηθεί σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς από τις προωθητικές ενέργειες που θα εφαρμόσει η εταιρεία για τα συστήσει στους καταναλωτές αλλά κι από την αντίδραση των λοιπών παικτών της αγοράς, δηλαδή της Cosmote και της Wind.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider