N26: Η τράπεζα που ανοίγεις λογαριασμό με... βιντεοκλήση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
N26: Η τράπεζα που ανοίγεις λογαριασμό με... βιντεοκλήση

Τους 500.000 πελάτες ανά την Ευρώπη μετράει πλέον η τράπεζα του μέλλοντος Ν26, μια fintech stratup η οποία εγκαινίασε τις υπηρεσίες πριν από περίπου δύο χρόνια στην Γερμανία και έκτοτε καταφέρνει να παρουσιάσει εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Η N26 κατάφερε να αυξήσει εντυπωσιακά το χαρτοφυλάκιό της - προσθέτοντας ημερισίως περί τους 1.000 πελάτες. Τι είναι όμως η Number 26;

Πρόκειται για μια τράπεζα άμεσου χαρακτήρα, με έδρα την Γερμανία που εστιάζει σχεδόν αποκλειστικά στο mobile banking.

Με σχεδόν όλες τις λειτουργίες της να γίνονται αποκλειστικά Online η fintech startup δίνει την δυνατότητα στους πελάτες της να ανοίξουν έναν λογαριασμό όψεως αλλά και μία κάρτα (πιστωτική/ανάληψεων) MasterCard.

Στην περίπτωση του λογαριασμού όψεως πρόκειται για έναν κανονικός γερμανικός τραπεζικός λογαριασμός με IBAN και προστασία από το γερμανικό δημόσιο μέχρι και το ποσό των 100.000 ευρώ. Όσο για την πιστωτική μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά ανά τον κόσμο όπως και οποιαδήποτε αλλη MasterCard. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το άνοιγμα του τρεχούμενου λογαριασμού στην N26 γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά μέσω κλήσης video με εκπρόσωπο της τράπεζας μέσω Smartphone με χρήση διαβατηρίου στη περίπτωση της Ελλάδας.

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι πως η N26 δεν χρεώνει ούτε την κάρτα (έκδοση/συνδρομή), ούτε τα εμβάσματα (εισερχόμενα/εξερχόμενα) εντός Ευρώπης (SEPA*), ούτε τις αναλήψεις από ATM, ούτε καν προμήθειες συναλλάγματος (αν συναλλαχθείτε σε διαφορετικό νόμισμα, η μετατροπή γίνεται βάσει των ισοτιμιών της MasterCard), σε αντίθεση με άλλες αντίστοιχες εταιρείες. Από που ωστόσο παρουσιάζει κέρδος; Σύμφωνα με την ίδια τα έσοδα της προέρχονται από τις προμήθειες που εισπράττει από τη MasterCard.

Η παραπάνω συνθήκη είναι σίγουρα αυτή που εντυπωσιάζει το κοινό που συρρέει να ανοίξει έναν λογαριασμό και να πάρει την κάρτα της Number 26. Πλέον 1.500 πελάτες υπογράφουν καθημερινά ενώ συνολικά πραγματοποιούνται πάνω από 5,9 δισ. δολάρια σε συναλλαγές, με βασικές αγορές να αποτελούν η Αυστρία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και φυσικά η Γερμανία.

Η δυναμική της μάλιστα είχε φανεί ήδη από το περασμένο καλοκαίρι όταν μέσα σε 18 μήνες λειτουργίας έγινε κάτοχος επίσημης άδειας λειτουργίας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά κι επιβεβαιώνοντας τη τεράστια δυναμική των σοβαρών τραπεζικών Startups αλλά και την αλλαγή των χρηματοπιστωτικών συνηθειών μας.

Οι περισσότεροι πελάτες είναι νέοι επαγγελματίες στις ηλικίες 25-34 ενώ η συνεργασία με την Mastercard ευδοκιμεί με τους πελάτες να έχουν διακινήσει μέχρι τον Μάρτιο του 2017 3 δισ. ευρώ για πληρωμές μέσω της χρεωστικής κάρτας της N26.

H Ν26 έχει σηκώσει 55 εκατ. δολ. χρηματοδότηση μέχρι σήμερα και εκτός από την Mastercard συνεργάζεται με την Allianz για ασφαλιστικά προϊόντα, την TransferWise για μεταφορές χρημάτων σε όλο τον κόσμο αλλά και την Vaamo για επενδυτικά προϊόντα. Επίσης η N26 προσφέρει τη δυνατότητα υπεραναλήψεων και δανείων στους πελάτες της αλλά και τη δυνατότητα καταθέσεων και αναλήψεων από χιλιάδες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στην Γερμανία, εκτός ATM. Ο μεγάλος ανταγωνιστής της N26 είναι η SolarisBank στη Γερμανία η οποία μόλις σήκωσε 26,3 εκατ. ευρώ στο πρώτο γύρο χρηματοδότησης αλλά και όλες οι νέες τράπεζες FinTech στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider