Στους έλληνες χρήστες επενδύει η Revolut

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στους έλληνες χρήστες επενδύει η Revolut
Η συνεχώς ανοδική μάλιστα πορεία που καταγράφει στην ελληνική αγορά και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερες προωθητικές ενέργειες τροφοδοτούν ακόμα υψηλότερους στόχους.

Τους 55.000 χρήστες στη χώρας μας έχει φτάσει η Revolut, η fintech startup που έγινε γνωστή μετά την επιβολή των capital controls στη χώρα κι έκτοτε εξακολουθεί να κινείται ανοδικά.

Η συνεχώς ανοδική μάλιστα πορεία που καταγράφει στην ελληνική αγορά και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερες προωθητικές ενέργειες τροφοδοτούν ακόμα υψηλότερους στόχους. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα στελέχη της ο στόχος για τη νέα χρονιά είναι να εξαπλασιαστούν οι χρήστες επί ελληνικού εδάφους φτάνοντας αισίως του 300.000.

Κατά το πρόσφατο RevRally το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, οι συναντήσεις εκδηλώσεις που συνηθίζει να πραγματοποιεί η εταιρεία για να δημιουργεί δεσμούς κι όχι απλά λογαριασμούς πελατών διευκρινίστηκε πως η Ελλάδα αποτελεί την 4η μεγαλύτερη αγορά (μετά την βρετανική τη γαλλική και την Λιθουανική), για την Revolut ενώ η Αθήνα είναι η 5η μεγαλύτερη πόλη μετά το Λονδίνο, το Βίλνιους, το Παρίσι και το Δουβλίνο. Όπως διευκρινίστηκε ωστόσο αρκετοί εγγεγραμμένοι χρήστες βρίσκονται σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ιωάννινα. Πάνω από το 20% των πελατών της μάλιστα χρησιμοποιούν την εφαρμογή ως τον βασικό τραπεζικό τους λογαριασμό.

Οι παραπάνω λόγοι είναι αρκετοί για να κάνουν την εταιρεία να στρέψει την προσοχή της ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα. Στα άμεσα πλάνα της εφαρμογής βρίσκεται και η έκδοση της εφαρμογής στα ελληνικά γεγονός που θα συμβάλλει αισθητά στην ενίσχυση της πελατειακής βάσης. Επιπλέον μέσα στην επόμενη χρονιά θα δημιουργηθεί και μια τοπική ομάδα διαχείρισης, με την διαδικασία αναζήτησης του επικεφαλής country manager να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και την αγγελία να χαίρει, μέχρι στιγμής, μεγάλης ανταπόκρισης.

Ωστόσο οι υψηλοί στόχοι δεν αφορούν μόνο στην Ελλάδα. Όπως διευκρινίστηκε η νεοφυής επιχείρηση η οποία προσφάτως έλαβε χρηματοδότηση ύψους 70 εκατ. ευρώ, αναζητά επικεφαλής τοπικών ομάδων σε συνολικά 12 ευρωπαϊκές χώρες ενώ σχεδιάζει και την επέκτασή της εκτός Ευρώπης, αρχής γενομένης από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σιγκαπούρη. Απώτερος στόχος είναι η αδειοδότησή της ως χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ώστε να μπορέσει να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιό της λανσάροντας νέες υπηρεσίες.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το βρετανικό startup,που χρησιμοποιεί το smartphone προκειμένου να προσφέρει μία διαφορετική και πιο εύχρηστη τραπεζική εμπειρία, μέσα σε 2,5 χρόνια έχει πετύχει να φθάσει το 1 εκατ. χρήστες. Βασικό πλεονέκτημα της Revolut είναι πως δεν προσφέρει μόνο τη δυνατότητα πληρωμών αλλά και τη δυνατότητα μεταφοράς χρημα΄των σε άλλες χώρες χωρίς προμήθεια και με την καλύτερη δυνατή ισοτιμία. Αυτή τη στιγμή υποστηρίζει τη δυνατότητα πληρωμών σε πάνω από 130 νομίσματα, ενώ για τη μεταφορά χρημάτων σε άλλη χώρα (και άλλο νόμισμα) υποστηρίζονται 25 νομίσματα.


Τελευταία ενδιαφέρουσα προσθήκη στις υπηρεσίες της μάλιστα είναι αυτή των κρυπτονομισμάτων. Εδώ και κάποιο καιρό η Revolut επιτρέπει στους πελάτες της να αγοράζουν, να κατέχουν και να ανταλλάζουν Bitcoin, Litecoin και Ethereum μέσω της εφαρμογής, κρατώντας ένα πολύ μικρό ποσοστό (1,5% για τις ανταλλαγές) προμήθειας. Μάλιστα η Revolut δίνει την δυνατότητα στους χρήστες της να αγοράζουν κρυπτονομίσματα και στα 25 -βασικά- νομίσματα που υποστηρίζει και όχι μόνο σε ευρώ και δολάρια όπως ίσχυε μέχρι πρότινος. Εξαιρετικά εύκολη είναι και η διαιδκασία για την προαναφερθείσα ανταλλαγή μέσα σε 30 δευτερόλεπτα ο χρήστης έχει ανταλλάξει κι αποθηκεύσει όλα τα κρυπτονομίσματα του στην εφαρμογή. Επίσης, θα μπορούν να μεταφέρουν ποσά σε Bitcoin, Litecoin και Ethereum σε άλλους χρήστες της εφαρμογής, εντελώς δωρεάν.

Η Revolut θεωρείται από τα πλέον δυναμικά fintech startups στην Ευρώπη και δεν είναι τυχαίο ότι η χρηματοδότηση που έχει λάβει ανέρχεται συνολικά στα 90 εκατ. δολάρια - στους επενδυτές της περιλαμβάνονται funds όπως η Index Ventures και η Ribbit Capital.

Μέχρι σήμερα η Revolut έχει διεκπεραιώσει 42 εκατ. συναλλαγές αξίας 6,5 δισ. δολαρίων μέχρι τώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider