Τι μας επιφυλάσσει η Apple στη σημερινή παρουσίασή της

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι μας επιφυλάσσει η Apple στη σημερινή παρουσίασή της

Αν και η πρώτη παρουσίαση της Apple για το 2016, με τίτλο «Let Us Loop You In», δεν αναμένεται τόσο συναρπαστική όπως η αντίστοιχη του προηγούμενου έτους όπου παρουσιάστηκε το wearable Apple Watch, αναμένεται να περιλαμβάνει αρκετά νέα προϊόντα.

Ναυαρχίδα της παρουσιάσης αναμένεται να είναι το 4-inch iPhone SE, το πρώτο iPhone με οθόνη 4 ιντσών από το 2013. Παράλληλα αναμένεται η παρουσίαση του καινούργιου 9.7-inch iPad, αλλά και μια νέα σειρά από λουράκια για το Apple Watch. Τέλος οι φήμες ισχυρίζονται πως θα υπάρξουν και ενημερώσεις λογισμικού για όλα τα λειτουργικά συστήματα (iOS 9, watchOS 2, tvOS, OS X El Capitan).

iPhone SE

Η σχεδίαση του νέου 4-inch iPhone SE είναι βασισμένη στο iPhone 5S. Φημολογείται δηλαδή ότι το μέγεθος, το σχήμα και οι διαστάσεις θα μοιάζουν με το iPhone 5S αλλά η οθόνη θα είναι ελαφρώς κυρτή στις άκρες, όμοια με το iPhone 6S. Μερικές πηγές αναφέρουν ότι το πλαίσιο θα είναι από αλουμίνιο παρόμοιο με το iPhone 5S, ενώ άλλες ισχυρίζονται ότι θα έχει κυρτές άκρες όπως το iPhone 6S γεγονός που αφήνει ερωτηματικά όσον αφορά την τελική σχεδίαση της συσκευής.

Ενώ το iPhone SE εξωτερικά θα μοιάζει με το iPhone 5S, τα χαρακτηριστικά του θα είναι τελευταίας τεχνολογίας, πλήρως ανανεωμένα. Φημολογείται ότι θα περιλαμβάνει τον ίδιο A9 επεξεργαστή με το iPhone 6S, καθώς και μια 8 ή 12 megapixel οπίσθια κάμερα, που υποστηρίζει live photos.

Όπως αναφέρουν οι πηγές, το νέο μοντέλο δεν θα περιλαμβάνει 3D touch, αλλά θα έχει αναγνώριση δαχτυλικού αποτυπώματος στο κεντρικό κουμπί και NFC τεχνολογία (ανέπαφων συναλλαγών) για πληρωμή μέσω Apple pay.

Η χωριτικότητα της μπαταρίας φημολογείται ότι θα είναι στα 1.642 mAh, δηλαδή μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του iPhone 5S.

Θα είναι διαθέσιμο στα ίδια χρώματα με το iPhone 5S (silver, gold,space grey και rose gold).

Τέλος όσον αφορά την τιμή, η πιο φτηνή συσκευή θα ξεκινά από 400-500 δολάρια.

9,7 inch iPad

Λαμβάνοντας υπόψη πως η Apple δεν ανανέωσε τo 9,7 ϊντσες iPad τον Σεπτέμβριο, όπου παρουσίασε το iPad Pro και το iPad mini 4, σε αυτή την παρουσίαση αναμένουμε ανανέωση στην εν λόγω σειρά των tablet. Αν και τα δύο τελευταία 9,7- inch iPad έχουν ονομαστεί iPad Air, φήμες θέλουν την σειρά iPad Αir να αποσύρεται και τα καινούργια 9,7-inch iPad να ονομάζονται iPad Pro, κερδίζοντας μια θέση στην κατηγορία των μεγαλύτερων 12,9 iPad Pro.

Ως εκ τούτου, το νέο iPad θα υιοθετήσει πολλά από τα χαρακτηριστικά του υπάρχοντος iPad Pro κρατώντας όμως το γενικό σχήμα και μέγεθος του iPad Αir 2.

Ειδικότερα, το 9,7 iPad θα περιλαμβάνει ένα σύστημα 4 ηχείων για δυνατότερο και πιο πλήρη ήχο, με δύο ηχεία στο πάνω μέρος της συσκευής και άλλα δύο στο κάτω, ενώ θα λειτουργεί στην ουσία σαν ένα μικρότερο iPad Pro, υποστηρίζοντας και Smart Keyboard( έξυπνο πληκτρολόγιο) και Apple Pencil λειτουργικότητα.

Επιπλέον, θα περιλαμβάνει τον πολύ δυνατό A9X επεξεργαστή και ενδέχεται να έχει μια αναβαθμισμένη 12 megapixel κάμερα, αυτή δηλαδή που βρίσκουμε και στο iPhone 6S. Το νέο μοντέλο ίσως είναι μάλιστα, σύμφωνα με πηγές, το πρώτο iPad με φλας στην πίσω πλευρά της συσκευής.

Η τίμη φημολογείται ότι θα ξεκινάει από τα 599 ευρώ για το μοντέλο των 32 GΒ WiFi only.

Apple Watch

Οι ενδείξες μαρτυρούν πως η Apple δεν θα μας παρουσιάσει μια νέα wearable συσκευή, δηλαδή ένα νέο Αpple Watch, στην ανοιξιάτικη παρουσίαση της, παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη. Παρόλα αυτά περιμένουμε καινούργια λουράκια για τις ήδη υπάρχουσες. Τα λουράκια που ξέρουμε θα εμπλουτιστούν με καινούργια χρώματα ενώ οι γνώστες ισχυρίζονται πως η Apple δουλεύει σε ένα καινούργιο λουράκι κατασκευασμένο από νάυλον.

Software Updates

Όσον αφορά τις ενημερώσεις λειτουργικών ξεχωρίζει το iOS 9.3 κι ένα καινούργιο χαρακτηριστικό που φέρει την ονομασία Night Shift. Το Night Shift feature ουσιαστικά μειώνει την εκπομπή μπλε φωτός από την οθόνη του κινητού τις βραδινές ώρες για καλύτερο ύπνο.

Να σημειώσουμε ότι είναι σχετικά απίθανο να δούμε ανανέωση στις Mac συσκευές (Retina Macbook, Macbook Air, Macbook Pro), αν και κανείς δεν ξέρει αν η Apple θα κάνει κάποια έπληξη απόψε το βράδυ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η παρουσίαση θα γίνει σήμερα, 8:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας και όποιος επιθυμεί μπορεί να την παρακολουθήσει ζωντανά από εδώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider