Δέκα χρόνια τιτιβίσματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δέκα χρόνια τιτιβίσματα

Τα γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα, Δευτέρα 21 Μαρτίου, το Twitter, με τους φανατικούς χρήστες ανά τον κόσμο να του εύχονται Χρόνια Πολλά.

Ο γνωστός ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης, που επιτρέπει στους χρήστες του να στέλνουν και να διαβάζουν σύντομα μηνύματα 140 χαρακτήρων, δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2006 από τον Jack Dorsey. Μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια οι λογαριασμοί των χρηστών έχουν φτάσει αισίως τα 1,2 δισ., από τους οποίους μόνο 300 εκ. είναι ενεργοί ενώ σε ημερήσια βάση οι ενεργοί χρήστες υπολογίζονται σε 100 εκατ.

Στην δεκαετή πορεία του κοινωνικού δικτύου βέβαια, κάποιοι χρήστες, κάποια γεγονότα και κάποια τιτιβίσματα κατάφεραν να ξεχωρίσουν, σπάζοντας τα κοντέρ των followers....

H πιο δημοφιλής: Katy Perry

Όσο για τους λογαριασμούς που κρατούν τα πρωτεία σε followers είναι εκείνοι των αμερικανών τραγουδιστών Katy Perry (88 εκατ.) Justin Timberlake (77 εκατ.) και Taylor Swift (73 εκατ.). Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Barack Obama που είναι ο πρώτος πολιτικός στη σχετική λίστα ενώ την υπόλοιπη δεκάδα συμπληρώνουν αποκλειστικά αμερικανοί καλλιτέχνες. Ο μοναδικός μη αμερικανός και μη καλλιτέχνης που βρίσκεται στη 13η θέση με 41 εκατ. followers είναι ο πορτογάλος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης Christiano Ronaldo.

Το πρώτο tweet που γράφτηκε ποτέ

Είναι μόνο λίγες λέξεις και δεν ανακοινώνει τίποτα άλλο παρά τη δημιουργία του κοινωνικού δικτύου. Ο δημιουργός του ήταν φυσικά ο συν-ιδρυτής του δικτύου Jack Dorsey όπου το 2006, την πρώτη μέρα λειτουργίας του. δημοσίευσε «Μόλις έφτιαξα το twitter»!

Πρώτος στα τιτιβίσματα των χρηστών ο Justin Bieber

Πράγματι το τι κάνει ο Justin Bieber αποδεικνύεται πως απασχολεί τον κόσμο όλο. Αρκεί να σκεφτεί πως η αγαπημένη κουβέντα των χρηστών του Twitter είναι να συζητούν με τι καταπιάνεται ο νεαρός pop star καθε περίοδο.

Το πρώτο retwetted tweet

Η φωτογραφία που ανέβασε η Ellen DeGeneres από την τελετή των Όσκαρ το 2014 έμελλε να μετατραπεί σε ένα από τα πιο viral tweet αφού αναδημοσιεύτηκε περισσότερες από τρία εκατ. φορές μένοντας στην ιστορία ως η πιο αναδημοσιευμένη δημοσίευση.

Το πιο δημοφιλες emoji

Η αλήθεια είναι πως οι σχολιαστές του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, έχουν εξασκηθεί στις «ατάκες» με πολλές από αυτές να είναι ικανές να σε κάνουν να δακρύσεις από τα γέλια. Ίσως αυτό εξηγεί πως το πιο δημοφιλές emoji του κοινωνικού δικτύου είναι αυτό που κλαίει από τα γέλια.

Η πόλη με τις περισσότερες παρουσίες

Είναι γνωστό πως εάν έχεις τις υπηρεσίες πλοήγησης ανοιχτές, μπορείς να τιτιβίσεις την τοποθεσία και τις κινήσεις σου μέσω του geotagging.

Η πόλη όμως οι κάτοικοί της οποίας φαίνεται να είναι οι πιο φανατικοί αυτού του εργαλείου είναι το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, με 638 εκατ. tags την τελευταία δεκαετία.

Η περίοδος με τα περισσότερα tweet ανά λεπτό – FA World Cup Final

Το ποδόσφαιρο είναι αλήθεια πως έχει χτίσε αντρικές φιλίες χρόνων ενώ αντιθέτως έχει γκρεμίσει σπίτια.

Λαμβάνοντας υπόψη πως το twitter λατρεύει να μετατρέπει διάφορα event, όπως το Super Bowl ή την επιστροφή της τηλεοπτικής σειράς X-Files, σε παγκόσμιας εμβέλειας γεγονότα δεν απορεί στην είδηση πως την πιο δραστήρια χρονική περίοδο στο Twitter αποτέλεσαν για την τελευταία δεκαετία οι ημέρες που λάμβανε χώρα το World Cup του 2014.

Το tweet που συνέτριψε το Twitter

Πόσοι άνθρωποι χρειάζονται για να πέσει το Διαδίκτυο; Τον Ιούνιο του 2009 έγινε σαφές ότι η απάντηση είναι μόνο μία – και ακούγεται στο όνομα Michael Jackson. Αν και το Twitter δεν ήταν αυτό που μετέδωσε πρώτο την είδηση του θανάτου του, η είδηση όμως ήταν αρκετή για να ρίξει το Twitter. Ήταν η πρώτη φορά που κάθε ένα λεπτό δημοσιεύονταν 5000 tweets με συλλυπητήριες ευχές για το θάνατο του δημοφιλούς pop idol.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider