Χρηματοδότηση 25 εκατ. δολάρια σήκωσε η ελληνική Softomotive

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματοδότηση 25 εκατ. δολάρια σήκωσε η ελληνική Softomotive
Μεταφορά της έδρας της στο Λονδίνο και επέκταση στις αγορές του εξωτερικού στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.

Χρηματοδότηση ύψους 25 εκατ. δολαρίων (21,7 εκατ. ευρώ) από την Grafton Capital άντλησε κατά τον πρώτο γύρο η ελληνική εταιρεία λογισμικού Softomotive ΕΠΕ, μια μικρή μέχρι χθες, ελληνική εταιρεία η οποία έχει καταφέρει να ηγηθεί του τομέα της αυτοματοποίησης υπολογιστικών διεργασιών (Robotic Process Automation - RPA).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας «η σημαντική αυτή επένδυση θα συμβάλλει ώστε η Softomotive να επεκτείνει τις δραστηριότητές της αλλά και να κατοχυρώσει την ηγετική της θέση στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά RPA».

Με την χρηματοδότησή αυτή η εταιρεία θα μεταφέρει την έδρα της στο Λονδίνο όπου και άνοιξε πρόσφατα τα νέα της γραφεία και θα προσανατολιστεί στην προώθηση των λύσεών της σε ξένες αγορές, όπως αυτή της Αμερικής και της Ασίας. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία πέρα από το Λονδίνο διαθέτει ήδη γραφεία σε Αθήνα, Νέα Υόρκη και Ινδία.

Σύμφωνα με τα στελέχη της η επένδυση αυτή θα βοηθήσει την ελληνική εταιρεία με την πλούσια εξαγωγική δραστηριότητα να ισχυροποιήσει την παρουσία της στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά RPA (Robotic Process Automation) η οποία αναμένεται να κινηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 36,2% και να φτάσει τα 8.6 δισ. δολάρια μέχρι το 2023, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της P&S (Μάιος 2108).

Ιδρυθείσα τον Μάρτιο του 2005 από τον Μάριο Σταυρόπουλο και τον Αργύρη Κανίνη, η Softomotive ΕΠΕ έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να την εμπιστεύονται περισσότερες από 7.000 εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα τον τελευταίο χρόνο παρουσίασε ραγδαία ανάπτυξη με τον κύκλο εργασιών της για 2017 να κλείνει λίγο πάνω από τα 3 εκατ ευρώ (3.084.339) από τις 981.152 ευρώ που ήταν το 2016.

Να σημειωθεί ότι η Softomotive υπήρξε μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες του τομέα της αυτοματοποίησης υπολογιστικών διεργασιών (RPA) μια αγορά που σχετίζεται με τα bots – τα συστήματα δηλαδή που πραγματοποιούν αυτοματοποιημένες εμπορικές διαδικτυακές συναλλαγές, εξοικονομώντας ανθρώπινο δυναμικό, χρόνο και χρήμα σε κάθε επιχείρηση. Τα βασικά της προϊόντα είναι οι δύο πλατφόρμες ανάπτυξης και διαχείρισης των bots τα οποία ενσωματώνουν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης: το «ProcessRobot» που απευθύνεται σε μεγάλες επιχειρήσεις και το «WinAutomation» για μικρομεσαίες εταιρείες.

Όσο για την Grafton Capital, με έδρα το Λονδίνο, πραγματοποιεί επενδύσεις μειοψηφικής συμμετοχής σε ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες λογισμικού που εδράζονται ανά την Ευρώπη. Με την επένδυση στην ελληνική Softomοtive – η οποία θα γίνει μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης – η Grafton Capital θα αποκτήσει το 25% των μετοχών της εταιρείας ενώ το υπόλοιπο 75% θα παραμείνει στους ιδρυτές της, Μάριο Σταυρόπουλο και Αργύρη Κανίνη

«Με τα νέα αυτά κεφάλαια αλλά και την μεταφορά της έδρας μας στο Λονδίνο, η Softomotive θα διευρύνει το αποτύπωμα της παγκοσμίως αλλά και θα επιταχύνει την ανάπτυξη των προϊόντων της δίνοντας έμφαση στην αυτοματοποίηση λύσεων για επιτραπέζιους υπολογιστές αλλά και στις RPA λύσεις για μεσαίες επιχειρήσεις», δήλωσε ο Μάριος Σταυρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Softomotive.

«Από την αρχή, η Softomotive αποδείχτηκε πρωτοπόρος στην αγορά RPA», πρόσθεσε ο Αργύρης Κανίνης, COO και συνιδρυτής της Softomotive. «Το χαρτοφυλάκιο μας, το οποίο περιλαμβάνει λογισμικό RPA, μπορεί να εξυπηρετήσει επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και μέσω της νέας συνεργασίας με την Grafton Capital θα επιτύχουμε τους μελλοντικούς μας στόχους».

Όπως ανακοινώθηκε ο Oliver Thomas, ο οποίος ηγήθηκε της επένδυσης της Grafton Capital θα συμμετάσχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Softomotive: «Έχουμε περάσει τους τελευταίους μήνες μιλώντας με κορυφαίες επιχειρήσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία, και όλοι τους έχουν προτιμήσει τα προϊοντα της Softomotive έναντι μεγάλων ανταγωνιστών. Είναι μεγάλο προνόμιο για εμάς να συνεργαζόμαστε με τους δημιουργούς ενός προϊόντος παγκόσμιας κλάσης οι οποίοι έχουν ένα σαφές όραμα για την μαζική ανάπτυξη της εν λόγω τεχνολογίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider