Σε συζητήσεις για την εξαγορά δύο ξενοδοχείων στην Κρήτη η Hines

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε συζητήσεις για την εξαγορά δύο ξενοδοχείων στην Κρήτη η Hines
Την περαιτέρω επέκτασή του στον ξενοδοχειακό κλάδο σχεδιάζει ο αμερικανικός όμιλος.

Απόβαση σε έναν ακόμη δημοφιλή προορισμό σχεδιάζει η αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Hines. Μετά την απόκτηση του Athens Ledra τo 2017 έναντι 33 εκατ. ευρώ, ο αμερικανικός όμιλος βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες για την εξαγορά δύο ακόμα ξενοδοχειακών μονάδων στην δημοφιλή Κρήτη. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η επόμενη επενδυτική κίνηση του oμίλου στον τουριστικό κλάδο θεωρείται θέμα χρόνο.

Ειδικότερα ο όμιλος συζητά με τους ιδιοκτήτες και τις πιστώτριες τράπεζες την εξαγορά του τρίστερου ξενοδοχείου Coral και του τετράστερου Avra Collection Hermes Hotel και τα δύο στον κόλπο Μιράμπελλο, στον Άγιο Νικόλαο. Τα ξενοδοχεία ανήκουν στον όμιλο Μαμιδάκη ενώ την διαχείρισή τους έχει η εταιρεία Avra Hotels Collection.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο όμιλος Hines είχε δηλώσει ήδη τις προθέσεις του για περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων του στην ελληνική τουριστική αγορά ήδη από την εποχή της επένδυσης στην Λεωφόρο Συγγρού. Σήμερα που το πρώην Athens Ledra ανακαινίστηκε, μετονομάστηκε σε Grand Hyatt Athens και έχει ξεκινήσει ήδη από πέρυσι τη λειτουργία του σε συνεργασία με τη Henderson Park -τη διοίκηση ανέλαβε η Kokari Limited, μέλος του ομίλου Γ. & Κ. Δασκαλαντωνάκης KNOSSIAN Group - είναι έτοιμος να κάνειτ ο επόμενο βήμα.

Ο αμερικανικός κολοσσός, που δραστηριοποιείται στην αγορά ακινήτων και διαχειρίζεται σχεδόν 100 δισ.δολάρια, πρόσφατα αγόρασε το ακίνητο του πρώην εργοστασίου Mουζάκη στην Aκαδημία Πλάτωνος, που είχε αποκτήσει η BlackRock με σκοπό να δημιουργήσει το εμπορικό κέντρο Academy Gar-dens. Να σημειωθεί ότι επειτα από πολυετείς προσπάθειες, το έργο κατόρθωσε να ωριμάσει αδειοδοτικά και πλέον αναμένεται η ανέγερση εμπορικού κέντρου επιφάνειας 55.000 τ.μ. με την επωνυμία Academy Gardens.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα σχέδια της Hines, στις βασικές προτεραιότητες της συγκαταλέγεται η επέκτασή της στον ξενοδοχειακό κλάδο στην Ελλάδα, στις περιοχές της Κρήτης, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider