Με παραίτηση Θωμόπουλου η εκτόνωση στην Εθνική

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με παραίτηση Θωμόπουλου η εκτόνωση στην Εθνική

Στις 4 το απόγευμα θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με βασικό θέμα τη σύγκληση ή όχι έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γιώργος Μιχελής δέχθηκε χθες τηλεφώνημα από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM)τον οποίο και ενημέρωσε για τις εξελίξεις. Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά την επικοινωνία αυτή τονίσθηκε πως θα ήταν καλό να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για να μην υπάρξει σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Ωστόσο, η ευθύνη για αυτό έχει πέσει στον Διευθύνοντα Σύμβουλό της Εθνικής Λεωνίδα Φραγκιαδάκη ο οποίος από χθες το απόγευμα έχει αναλάβει να πείσει τον ψηφισθέντα από την πλειοψηφία του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας για τη θέση του προέδρου Τάκη Θωμόπουλου να παραιτηθεί.

Εάν το επιτύχει ,τότε θα παραμείνει CEO της τράπεζας με πρόεδρο τον Δημήτρη Τσιτσιράγκο που αποτελεί και την επιλογή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Πάντως, όλα δείχνουν πως δύσκολα θα αποφευχθεί η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για την καθαίρεση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, κάτι που ειδικά τα ξένη μέλη του ΓΣ του ΤΧΣ θεωρούν επιβεβλημένο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider