Στο Future της Ελλάδας και των νέων επενδύει η Τράπεζα Πειραιώς

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο Future της Ελλάδας και των νέων επενδύει η Τράπεζα Πειραιώς

Γέφυρες ανάμεσα στους νέους Έλληνες πτυχιούχους και τις καινοτόμες επιχειρήσεις «χτίζει» η Τράπεζα Πειραιώς μέσω του προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας, Project Future.

Το Project Future επιδιώκει να συνδέσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, συμβάλλοντας στην εξειδίκευση νέων πτυχιούχων σε τομείς που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς.

Στο πρόγραμμα, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε συνεργασία με το ReGeneratιοn Academy, συμμετέχουν 300 εταιρείες οι οποίες, όπως δήλωσε ο CEΟ της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, στόχος είναι να αυξηθούν στις 400. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τις Google, Facebook και Code.Hub και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη του Ομίλου Πειραιώς, μέσω του προγράμματος, δίνουν τη δυνατότητα σε νέους πτυχιούχους να αποκτήσουν εξειδίκευση στους τομείς Customer Experience, Digital Marketing και Java.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν 1.200 νέοι πτυχιούχοι οι οποίοι μετεκπαιδεύονται προκειμένου να αποκτήσουν τις αναγκαίες τεχνολογικές δεξιότητες που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας. Εξ αυτών, οι 330 θα συνάψουν 6μηνιαίες συμβάσεις με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Από τη μέχρι στιγμής εμπειρία του προγράμματος, το 85% των νέων επαγγελματιών ανανεώνουν τις συμβάσεις τους, διασφαλίζοντας ένα επαγγελματικό μέλλον.

«Η Τράπεζα Πειραιώς, ως η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και στην ανάπτυξη της χώρας, στηρίζοντας με συνέπεια την υγιή επιχειρηματικότητα και ενισχύοντας την καινοτομία. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήσαμε και παρουσιάζουμε σήμερα το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας Project Future, με το οποίο η Τράπεζα Πειραιώς έρχεται να συμβάλλει στην ενίσχυση της εξειδικευμένης εκπαίδευσης και τη σύνδεσή της με την αγορά εργασίας», δήλωσε ο κ. Μεγάλου στη διάρκεια της ομιλίας του για την παρουσίαση του προγράμματος σήμερα, Τρίτη.

«Για την ελληνική οικογένεια και κοινωνία, πρωτεύον θέμα αποτελεί η στήριξη των νέων αφενός για να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια και αφετέρου να διεκδικήσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας και να σταδιοδρομήσουν. Με το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας Project Future, που παρουσιάζουμε σήμερα, στην ουσία επιχειρούμε να γεφυρώσουμε την απόσταση μεταξύ των νέων που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και των επιχειρήσεων που ζητούν καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», συμπλήρωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια ενός έτους και αποτελείται από δύο κύκλους: Οκτώβριος 2018 και Μάρτιος 2019. Δέσμευση της Τράπεζας Πειραιώς είναι το Project Future να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, ώστε να υποστηρίζει ουσιαστικά και με συνέπεια τους νέους της χώρας. Η κατάθεση αιτήσεων για τον πρώτο κύκλο ξεκινά σήμερα 2 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 19 Οκτωβρίου, στην ιστοσελίδα www.projectfuture.gr.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider