Μεγάλου: Η Πειραιώς θα εκδώσει ομόλογο, χωρίς χρονική πίεση

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλου: Η Πειραιώς θα εκδώσει ομόλογο, χωρίς χρονική πίεση

Σε έκδοση ομολόγου θα προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς, όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης για το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης «Project Future».

Απαντώντας σε ερώτηση του insider.gr, ο κ. Μεγάλου τόνισε ότι η απόφαση της έκδοσης θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες που επικρατούν την αγορά και ότι η τράπεζα δεν έχει χρονικούς περιορισμούς.

Την ομολογιακή έκδοση είχε εξαγγείλει η διοίκηση της τράπεζας τον Μάιο. Σε ενημέρωση διεθνών επενδυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα α΄ τριμήνου, η είχε διευκρινίσει ότι «εξετάζουμε μέτρα που θα ενισχύσουν μεν την κεφαλαιακή επάρκεια της Τράπεζας αλλά δεν θα θίγουν τα συμφέροντα των υφιστάμενων μετόχων».

«Εξετάζουμε όλες τις δυνατότητες και προσανατολιζόμαστε προς την έκδοση καλυμμένων ομολογιών κάποια στιγμή από σήμερα έως το τέλος του 2018», είχε αναφερθεί τότε. Όπως διευκρινίστηκε, επεξεργάζεται μέτρα που δεν οδηγούν σε αραίωση (non-dilutive) της συμμετοχής των μετόχων της.

Σημειώνεται, πάντως, ότι οι συνθήκες της αγοράς έχουν επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες, με τα spread των ελληνικών ομολόγων της περιφέρειας να αυξάνονται κυρίως λόγω της Ιταλίας αλλά και των ευρύτερων κινδύνων στην περιοχή, όπως η Τουρκία.

Σε πρόσφατο δημοσίευμά του το Bloomberg ανέφερε ότι ο εποπτικός μηχανισμός (SSM) της ΕΚΤ ασκεί πιέσεις στην Τράπεζα Πειραιώς για ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης κατά 500 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους. Πηγές με γνώση των διαδικασιών αναφέρουν, ωστόσο, στο insider.gr ότι το χρονικό περιθώριο δεν είναι τόσο σφιχτό για την τράπεζα, καθώς η χρονική στιγμή της έκδοσης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις συνθήκες (επιτόκια) που επικρατούν στην αγορά.

Δεδομένων των δυσμενών συνθηκών στις κεφαλαιαγορές για τα κράτη της περιφέρειας, δεν αποκλείεται το ομόλογο να μετατεθεί για το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider