Ακυρώνεται η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακυρώνεται η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέβαλε την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, μετέδωσε το πρακτορείο Bloombe

Η προγραμματισμένη για τις 9 Μαΐου στον Λευκό Οίκο συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν αναβλήθηκε λόγω αλλαγών στο πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου, δήλωσε σήμερα Τούρκος αξιωματούχος. Την αναβολή της επίσκεψης είχε μεταδώσει λίγο νωρίτερα το πρακτορείο Bloomberg.

Ο αξιωματούχος τόνισε ότι θα οριστεί σύντομα νέα ημερομηνία συνάντησης, ενώ υποστήριξε ότι «η απόφαση αναβολής ελήφθη λόγω αλλαγών στο πρόγραμμα του Ταγίπ Ερντογάν».

Ο Λευκός Οίκος δεν είχε ανακοινώσει επίσημα την επίσκεψη, αλλά ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο Reuters στα τέλη Μαρτίου ότι ο Λευκός Οίκος είχε προτείνει και η Άγκυρα είχε αποδεχθεί την 9η Μαΐου ως ημερομηνία συνάντησης.

Είχε προηγηθεί σφοδρή επίθεση του προέδρου της Τουρκίας στις ΗΠΑ. Μιλώντας σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος έθιξε όλα όσα ήταν «κόκκινο πανί» για τις ΗΠΑ, όπως η στήριξη στη Χαμάς.

«Επειδή το Ισραήλ και οι δυτικοί του υποστηρικτές ζητούν κάτι τέτοιο, εμείς δεν θα είμαστε από αυτούς που ρίχνουν λάσπη στη Χαμάς και τη χαρακτηρίζουν τρομοκρατική οργάνωση… Άς ενοχληθούν κάποιοι, και ας αλλάξουν τα δεδομένα τους. Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τους αδελφούς μας τη Χαμάς, που υπερασπίζονται την πατρίδα τους ενάντια στους κατακτητές, ως την Εθνική Αντίσταση της Παλαιστίνης» είπε, προκαλώντας, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, παρότι Δύση και Ισραήλ αντιμετωπίζουν τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος την αναβολή της επίσκεψης Ερντογάν

gazzetta
gazzetta reader insider insider