ΤΑΙΠΕΔ: Νέος διαγωνισμός για την πώληση του ακινήτου – «φιλέτου» Βερβερόντα 627 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΤΑΙΠΕΔ: Νέος διαγωνισμός για την πώληση του ακινήτου – «φιλέτου» Βερβερόντα 627 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι
Προ διμήνου κηρύχθηκε άγονη η προηγούμενη διαδικασία, με το ΤΑΙΠΕΔ να φέρνει νέο διαγωνισμό για την αξιοποίηση της έκτασης στην Αργολίδα. Προσφορές στις 18 Ιουλίου. Τα παλιά σενάρια, οι χρήσεις, το «ναυάγιο». Ποια είναι η υποδομή, που βρίσκεται.

Νέα διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση – πώληση του ακινήτου – «φιλέτου» στην Αργολίδα, δηλαδή της έκτασης των περίπου 627 στρεμμάτων «Βερβερόντα» στο Πόρτο Χέλι εκκίνησε, ως αναμένονταν, το ΤΑΙΠΕΔ.

Υπενθυμίζεται, όπως από καιρό έχει αναδείξει το insider.gr, ότι στον προηγούμενο διαγωνισμό είχε υποβληθεί μία μόνο προσφορά, από την εταιρεία ΓΟΥΤΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗ Ε.Ε., χωρίς την εμπλοκή του Ιρλανδού επενδυτή Paul Coulson (ιδιοκτήτη ξενοδοχειακών μονάδων ή άλλων εκτάσεων) ή άλλων επενδυτών.

Ωστόσο, το ΤΑΙΠΕΔ, κήρυξε προ διμήνου ως άγονο τον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του ακινήτου στην περιοχή «Βερβερόντα» στο Πόρτο Χέλι. Η βελτιωμένη οικονομική προσφορά που υποβλήθηκε από την εταιρεία «ΓΟΥΤΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗ Ε.Ε.» είχε μεγάλη απόκλιση από την ανεξάρτητη αποτίμηση για την αξία του ακινήτου.

Τον Ιούλιο οι προσφορές

Βάσει προγραμματισμού, στις 28/05/2024 προβλέπεται η ανάρτηση στο VDR του Σχεδίου Συμβολαίου, στις 17/06/2024 ορίστηκε η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή από τους Ενδιαφερόμενους σχολίων επί του Σχεδίου Συμβολαίου, για τις 02/07/2024 η ανάρτηση του Τελικού Σχεδίου Συμβολαίου στο VDR και η καταληκτική ημερομηνία για επίσκεψη στο Ακίνητο, ενώ για τις 09/07/2024 η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προς το Ταμείο από τους Ενδιαφερόμενους ερωτημάτων σχετικά με το Διαγωνισμό. Κατά συνέπεια, προσφορές θα δοθούν έως τις 18 Ιουλίου. Η αξιοποίηση του ακινήτου θα γίνει μέσω πώλησης και μεταβίβασης κυριότητας αυτού.

Το ακίνητο αποτελεί μη παραθαλάσσιο γεωτεμάχιο με πανοραμική θέα στον Αργολικό Κόλπο και έχει έκταση 627.417,92 τετραγωνικά μέτρα. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το κέντρο του οικισμού Πόρτο Χέλι και 300 μέτρων από τη λιμνοθάλασσα Βερβερόντας και την ακτή του Όρμου Πορτοχελίου. Ο επενδυτής που θα προκύψει, θα επιλέξει τον τρόπο αξιοποίησης του ακινήτου στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που επιτρέπει το χωροταξικό, πολεοδομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο σχεδιασμού και αδειοδοτήσεων της χώρας μας.

Να σημειωθεί ότι είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία και υπήρχαν διάφορες αντιδράσεις για την αξιοποίηση της έκτασης, το μοντέλο, ακόμα και για το ενδεχόμενο δημιουργίας μικρού αεροδρομίου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, τελικά δεν έδωσαν το παρών άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα και μένει να φανεί τι θα συμβεί αυτή τη φορά. Ειδικότερα, το ακίνητο προσφέρεται για χρήσεις τουρισμού – αναψυχής αλλά και μεταφορικών υποδομών σύμφωνα με προηγούμενο σχεδιασμό.

Το ακίνητο

Όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, πρόκειται για επικλινές ακίνητο με απεριόριστη θέα στην περιοχή «Βερβερόντα» του οικισμού Πόρτο Χέλι της Αργολίδος. Το ακίνητο έχει σχήμα επιμήκους πολυγώνου. H πλησιέστερη πλευρά του ακινήτου προς τη θάλασσα, έχει μήκος περίπου 1.600μ. και η απόσταση από αυτή κυμαίνεται από 300 έως 500 μέτρα. Το μεγαλύτερο τμήμα του ακινήτου καταλαμβάνεται από χέρσες εκτάσεις με θαμνώδη ή καθόλου βλάστηση. Το νότιο τμήμα του ακινήτου έχει πολύ μικρές κλίσεις, , ενώ προς τα βόρεια όρια το οι κλίσεις αυξάνουν προσφέροντας τη δυνατότητα απεριόριστης θέας σε βουνό, θάλασσα και στη λιμνοθάλασσα Βερβερόντα. Το Πορτο Χέλι είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αργολίδας. Διαθέτει αναπτυγμένες τουριστικές υποδομές, προσφέρεται ιδιαίτερα για ιδιοκτήτες θαλασσίων σκαφών καθώς το λιμάνι του διαθέτει πολύ καλή υποδομή και μεγάλη χωρητικότητα, ενώ κυρίως είναι γνωστό ως περιοχή προορισμού και εξοχικών κατοικιών τουριστών υψηλών εισοδημάτων.

Το ακίνητο απέχει 175 χλμ. από την Αθήνα (80χλμ σε Εθνικό Οδικό Δίκτυο), 85 χλμ από το Ναύπλιο, 7 χλμ. από το Κρανίδι και 135 χλμ. από την Τρίπολη. Το ακίνητο βρίσκεται περίπου 500 μ. από το κέντρο του οικισμού και 300-500 μ. βόρεια από την ακτή της λιμνοθάλασσας Βερβερόντα. Από το λιμένα του Πορτοχελίου αναχωρούν πλοιάρια για τα κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού (Ύδρα, Σπέτσες κ.λπ.) καθώς και για τα απέναντι παράλια του Τυρού και του Λεωνιδίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο των ολίγων - Οι μακρινές ΗΠΑ - Το placement και το... παρελθόν

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Σπάνε τα κοντέρ» ανεκτέλεστο, παραχωρήσεις, ιδιωτικά έργα

Πλαφόν για 3 χρόνια στις προμήθειες και χρεώσεις για συναλλαγές με POS έως 10 ευρώ – Οι 15 ΚΑΔ της «Μικρής Λιανικής»

gazzetta
gazzetta reader insider insider