DRG: Πιλοτική εφαρμογή στον ιδιωτικό τομέα για το νέο σύστημα κοστολόγησης νοσοκομειακών υπηρεσιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
DRG: Πιλοτική εφαρμογή στον ιδιωτικό τομέα για το νέο σύστημα κοστολόγησης νοσοκομειακών υπηρεσιών
Σε υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον Όμιλο ΙΑΣΩ προχώρησε το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών, σε συνέχεια της καθολικής εφαρμογής του συστήματος DRG σε όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας.

Σε υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον Όμιλο ΙΑΣΩ προχώρησε το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (ΚΕ.ΤΕ.Κ.ΝΥ) σε συνέχεια της επιτυχούς καθολικής εφαρμογής του συστήματος DRG σε όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, οι κλινικές του Ομίλου θα συνδεθούν με το ειδικό λογισμό Grouper του ΚΕ.ΤΕ.Κ.ΝΥ ώστε να λάβει μέρος ο σχεδιασμός για την πιλοτική εφαρμογή του νέου Συστήματος Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (ΣυΚΝΥ).

Για την επίτευξη του στόχου συστάθηκαν ομάδες έργου και από τους δυο οργανισμούς για την παροχή των τεχνικών προδιαγραφών διασύνδεσης των αναγκαίων στοιχείων, καθώς και της κατάρτισης προγράμματος εκπαίδευσης του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού δυναμικού του ομίλου.

Το σύστημα DRG (Diagnosis Related Group - Σύστημα Ομοιογενών Διαγνωστικών Ομάδων) είναι ένα «εργαλείο» ταξινόμησης των νοσοκομειακών ασθενών που βασίζεται στη συλλογή δεδομένων από τη νοσηλεία των ασθενών και την ταξινόμησή τους σε έναν σαφή και διαχειρίσιμο αριθμό μείγματος περιπτώσεων που είναι κλινικά σημαντικός και οικονομικά ομοιογενής. Ταυτόχρονα, είναι ένα σύστημα πληρωμών που βασίζεται σε αυτές τις ομάδες περιπτώσεων και μια μέθοδος προοπτικής αποζημίωσης με τιμές που έχουν προσδιορισθεί εκ των προτέρων.

Όπως αναφέρει το ΚΕ.ΤΕ.Κ.ΝΥ, το ΙΑΣΩ διαθέτει ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο με πληρότητα εφαρμογών, αξιοπιστία και ασφάλεια της πληροφορίας. Αυτό αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για την ευκολότερη και ορθότερη κωδικοποίηση των περιστατικών νοσηλείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία

Γεωργιάδης: Δεν κόβουμε σε κανέναν καρκινοπαθή κανένα φάρμακο

Αυγενάκης: Η υγεία αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα για αυτήν την τετραετία

gazzetta
gazzetta reader insider insider