Χρυσός: Ράλι 3,3% τον Απρίλιο, τρίτος σερί μήνας κερδών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Ράλι 3,3% τον Απρίλιο, τρίτος σερί μήνας κερδών
Χρυσός / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Παρά το γεγονός πως την Τρίτη οι τιμές υποχώρησαν περισσότερο από 1% σε χαμηλό μίας εβδομάδας.

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν περισσότερο από 1% σε χαμηλό μίας εβδομάδας την Τρίτη λόγω της ανόδου του δολαρίου και των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, αν και η ισχυρή ζήτηση για ασφαλές καταφύγιο και οι αγορές χρυσές από τις κεντρικές τράπεζες έδωσαν ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο για να καταγράψει το τρίτο συνεχόμενο μηνιαίο κέρδος.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 1,7% στα 2.394,08 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχώρησαν 2,2% στα 2.304,90 δολάρια.

Παρά την εβδομαδιαία πτώση, οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο 3,3% τον Απρίλιο, μήνας όπου έφθασαν στο υψηλό ρεκόρ των 2.431,29 δολαρίων.

Το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,3% έναντι των νομισμάτων, ενώ η απόδοση του 10ετούς δείκτη αναφοράς ανέβηκε επίσης.

«Πολλοί traders έχουν πολλά κέρδη δεσμευμένα σε χρυσό και ασήμι και είναι πρόθυμοι να περάσουν στο περιθώριο στην ανακοίνωση της Fed», δήλωσε ο Bob Haberkorn, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής αγοράς στην RJO Futures.

«Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη ζήτηση από την Ασία και ισχυρή ζήτηση από τις κεντρικές τράπεζες. Υπήρχε μία τάση προς την ασφάλεια τα τελευταία δύο χρόνια. Έτσι, η αγορά χρυσού είναι σε ανοδική τροχιά και θα συνεχίσει να κινείται προς τα εμπρός για το υπόλοιπο του έτους.» πρόσθεσε.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ξεκινά την Τρίτη τη διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής, όπου αναμένεται να αποφασίσει να διατηρήσει τα επιτόκια στο 5,25%-5,5%. Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στην ομιλία του προέδρου της Fed Jerome Powell την Τετάρτη για περισσότερες σήματα σχετικά με τις μειώσεις των επιτοκίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Μηνιαία πτώση 1,49% - Η πρώτη από τον Οκτώβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider