Το Πανεπιστήμιο Κολούμπια απειλεί με αποβολή τους φοιτητές που κατέλαβαν κτίριo

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Πανεπιστήμιο Κολούμπια απειλεί με αποβολή τους φοιτητές που κατέλαβαν κτίριo
Το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, που εδώ και δύο εβδομάδες έχει βρεθεί στο επίκεντρο ενός κινήματος φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών και ακτιβιστών, απείλησε σήμερα ότι θα αποβάλει όσους κατέλαβαν από χθες τη νύχτα ένα από τα κτίρια της πανεπιστημιούπολης. 

Το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, που εδώ και δύο εβδομάδες έχει βρεθεί στο επίκεντρο ενός κινήματος φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών και ακτιβιστών, απείλησε σήμερα ότι θα αποβάλει όσους κατέλαβαν από χθες τη νύχτα ένα από τα κτίρια της πανεπιστημιούπολης.

«Λυπούμαστε που οι διαδηλωτές επέλεξαν την οδό της κλιμάκωσης με τις πράξεις τους (…). Οι φοιτητές που κατέλαβαν το κτίριο αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο αποβολής» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Κολούμπια, Μπεν Τσανγκ.

«Είπαμε ξεκάθαρα χθες ότι η λειτουργία του πανεπιστημίου δεν μπορεί να διαταράσσεται μονίμως από διαδηλωτές που παραβιάζουν τους κανόνες. Η συνέχιση αυτού (του τρόπου δράσης) θα έχει ασφαλώς συνέπειες", τόνισε στην ανακοίνωσή του ο Τσανγκ, κατηγορώντας τους καταληψίες ότι «βανδάλισαν, έσπασαν τις πόρτες και τα παράθυρα και απέκλεισαν τις εισόδους» του κτιρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας τόνισε στον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ την ανάγκη επίτευξης εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας

ΗΠΑ: Πρόστιμο 9.000 δολαρίων στον Τραμπ για προσβολή δικαστηρίου

«Καμπανάκι» Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ) για τις αναδυόμενες αγορές από τα υψηλά επιτόκια των ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider