Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος - Αρνητικός ο εισαγγελέας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος - Αρνητικός ο εισαγγελέας
Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Εξέτισε σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την καταδίκη του Νίκου Μιχαλολιάκου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών, αποφυλακίζεται με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Το Δικαστικό Συμβούλιο με το υπ.αρ 121/2024 αποφυλακίζει τον Νίκο Μιχαλολιάκο επιβάλλοντας του περιοριστικούς όρους, μεταξύ άλλων:

απαγόρευση εξόδου,

παραμονή σε συγκεκριμένο μέρος,

απαγόρευση συνάντησης με συγκατηγορούμενους του και άλλους.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποφυλακίζεται με τις διατάξεις των νόμων, που ίσχυαν το 2018 όταν και διαπράχθηκαν τα αδικήματα της ΧΑ και οι οποίες δεν άλλαξαν το 2019, ενώ η πρόταση του εισαγγελέα υπήρξε αρνητική για την αποφυλάκιση του.

Ο εισαγγελέας ενώ τάχθηκε υπέρ της άποψης, ότι τυπικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος διέθετε τις προϋποθέσεις του νόμου για να βγεί εντούτοις υπήρξε απόλυτος και αρνητικός για την αποφυλάκιση του, καθώς, όπως σημειώνεται στην πρόταση του εισαγγελικού λειτουργού, υπάρχουν ουσιαστικές προϋποθέσεις για τις οποίες ο άλλοτε αρχηγός του ναζιστικού μορφώματος δεν πρέπει να αποφυλακιστεί.

Προς τούτο σημειώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες στην εισαγγελική πρόταση, ότι συντρέχουν οι τυπικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση υφ’όρον απόλυσης, πλην όμως αναφορικά με τις ουσιαστικές προϋποθέσεις προτείνει την απόρριψη της αίτησης, αξιολογώντας τη μη ύπαρξη μεταμέλειας και ηθικής βελτίωσης του αιτούντος, παραθέτοντας εκτεταμένη αρθρογραφία μέσα από την οποία εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

Αντίθετα το Δικαστικό Συμβούλιο που εξέτασε την αίτηση επισημαίνει στο βούλευμα του, ότι τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντος για τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του. Και αξιολογεί τη διαγωγή του θετικά, απορρίπτει την αρθρογραφία ως ένδειξη τέλεσης νέων παράνομων πράξεων, δέχεται δε την αίτηση και διατάζει την υφ’όρον απόλυση του αιτούντος, επιβάλλοντας

-όρους απαγόρευσης εξόδου από την Π.Ε. Αττικής,

– εμφάνισης στο ΑΤ τόπου διαμονής (Πεύκη) μια φορά τον μήνα

-και μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία κρατήθηκε. Κατά του βουλεύματος που κρίνει τη χορήγηση της υπό όρο απόλυσης επιτρέπεται έφεση από τον εισαγγελέα.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: O κ. Kασσελάκης ψεύδεται συνειδητά και κατ’ επανάληψη

Κασσελάκης: Αυτή η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας πρέπει να αλλάξει

gazzetta
gazzetta reader insider insider