Airbnb: Ανακοίνωσε το πιο κερδοφόρο τρίμηνο στην ιστορία της αλλά η μετοχή «βουλιάζει»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Airbnb: Ανακοίνωσε το πιο κερδοφόρο τρίμηνο στην ιστορία της αλλά η μετοχή «βουλιάζει»
Η Airbnb, όπως και η Uber, επωφελήθηκε από την αύξηση των καταναλωτικών δαπανών για δραστηριότητες σε αντίθεση με τα αγαθά. 

Ανώτερα των προσδοκιών ήταν τα αποτελέσματα β’ τριμήνου που ανακοίνωσε η Airbnb όσον αφορά στα κέρδη ενώ τα έσοδα ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 2 δισ. δολαρίων.

Παρ’ όλ’ αυτά, οι μετοχές της εταιρείας που διαπραγματεύονται στον Nasdaq, προσυνεδριακά την Τετάρτη σημειώνουν μεγάλη πτώση άνω του 8% κάτι που δείχνει πως οι επενδυτές της Wall Street αναζητούσαν ταχύτερη ανάπτυξη και ακόμη μεγαλύτερα έσοδα. Στην ανακοίνωση της η εταιρεία της γνωστής πλατφόρμας κρατήσεων ανέφερε ότι επηρεάστηκε από τις ακυρώσεις πτήσεων στο τέλος του τριμήνου.

Αναλυτικά, στα κέρδη ανά μετοχή, η Airbnb ανακοίνωσε 0,56 δολάρια έναντι 0,43 δολάρια που προέβλεπαν οι αναλυτές, σύμφωνα με την Refinitiv.
Στα έσοδα ανακοινώθηκαν 2,10 δισ. δολάρια έναντι 2,11 δισ. δολαρίων που αναμένονταν.

Η Airbnb, όπως και η Uber, επωφελήθηκε από την αύξηση των καταναλωτικών δαπανών για δραστηριότητες σε αντίθεση με τα αγαθά.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 58% σε ετήσια βάση στα 2,1 δισ. δολάρια, συμβάλλοντας στη δημιουργία του πιο κερδοφόρου β’ τριμήνου της εταιρείας μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, αυτή η ανάπτυξη ήταν πιο αργή από ό,τι ήταν το περασμένο τρίμηνο όταν τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 70% το α’ τρίμηνο του 2020.

Η Airbnb ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 379 εκατ. δολαρίων, έναντι ζημιών 68 εκατ. δολαρίων το προηγούμενο τρίμηνο.

Η εταιρεία είπε ακόμα ότι περιόρισε τις δαπάνες στο αποκορύφωμα της πανδημίας, γεγονός που την βοήθησε να γίνει πιο ευέλικτη και συγκεντρωμένη, αλλά και ότι έχει προσαρμόσει τις δραστηριότητές της καθώς ο κλάδος των ταξιδίων συνεχίζει να αλλάζει, αλλά ότι δεν έμεινα εντελώς απρόσβλητη από την αύξηση των ακυρωμένων πτήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

AirBnb: Μειώθηκαν οι ζημιές - Καλύτερα των αναμενόμενων τα αποτελέσματα β' τριμήνου

Η Airbnb κλείνει επίσημα και οριστικά τις βίλες των πάρτι

gazzetta
gazzetta reader insider insider