Συμπίεση της τριμηνιαίας κερδοφορίας για UPS: Πάνω από τις προβλέψεις - Κάτω από το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμπίεση της τριμηνιαίας κερδοφορίας για UPS: Πάνω από τις προβλέψεις - Κάτω από το 2023
Η UPS παρουσίασε καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία κέρδη την Τρίτη, καθώς οι περικοπές κόστους αντιστάθμισαν την ακόμα ήπια ζήτηση για παράδοση δεμάτων.

Η UPS παρουσίασε καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία κέρδη την Τρίτη, καθώς οι περικοπές κόστους αντιστάθμισαν την ακόμα ήπια ζήτηση για παράδοση δεμάτων. Η μεγαλύτερη εταιρεία παράδοσης πακέτων στον κόσμο παλεύει επίσης με το υψηλό κόστος εργασίας ενώ προετοιμάζεται να περικόψει 12.000 μη συνδικαλιστικές θέσεις εργασίας ως μέρος της προσπάθειάς της για μείωση του κόστους κατά 1 δισ. δολ. φέτος.

Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα κέρδη πρώτου τριμήνου μειώθηκαν στα 1,43 δολάρια ανά μετοχή, με πτώση 35% από πέρυσι, αλλά πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,29 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 21,7 δισεκατομμύρια δολάρια, χάνοντας για λίγο τις προβλέψεις για 21,9 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, η UPS ανέφερε μείωση 3,2% του μέσου ημερήσιου όγκου παράδοσης στις βασικές δραστηριότητές της στις ΗΠΑ και πτώση 5,8% στο διεθνές τμήμα της, αλλά είπε ότι οι όγκοι «έδειξαν βελτίωση κατά το τέλος του τριμήνου». Για να αντισταθμίσει τους χαμηλότερους όγκους, η UPS εστιάζει σε συχνότερες παραδόσεις για μικρές επιχειρήσεις και εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης.

Συγκεκριμένα, σχεδιάζει να διπλασιάσει τα έσοδά της από τον κλάδο της υγείας στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2026. Ανέφερε προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο κέρδους 8% για το τρίμηνο, από περίπου 11,1% πέρυσι. «Η UPS ήταν έξω από τα νερά της για αρκετά τρίμηνα», υπογράμμισε ο Τζόναθαν Τσάπελ, αναλυτής μετοχών στην Evercore ISI, προσθέτοντας ωστόσο ότι η εταιρεία είχε επιτυχία στον έλεγχο των εξόδων της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Apple: «Βουτιά» 19% για πωλήσεις iPhone στην Κίνα - Το χειρότερο τρίμηνο από το 2020

Korinthian Foods: Αύξηση τζίρου 75% και EBITDA 136% το 2023

General Motors: Εκτίναξη 24,4% στα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο - Στα 3 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider