Ξεπούλησαν τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης φέτος, λέει η προμηθεύτρια της Nvidia

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεπούλησαν τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης φέτος, λέει η προμηθεύτρια της Nvidia
Oι επιχειρήσεις επεκτείνονται επιθετικά στις υπηρεσίες ΑΙ.

Η νοτιοκορεάτικη SK Hynix, προμηθεύτρια της Nvidia, ανακοίνωσε σήμερα ότι τα τσιπ μνήμης (HBM- High Bandwidth Memory) που χρησιμοποιούνται στην τεχνητή νοημοσύνη είναι sold out για φέτος και σχεδόν sold out για το 2025 καθώς οι επιχειρήσεις επεκτείνονται επιθετικά στις υπηρεσίες ΑΙ.

Η Nvidia και η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια τσιπ μνήμης στον κόσμο θα ξεκινήσουν να στέλνουν δείγματα του τελευταίου HBM τσιπ, γνωστό ως HBM3E 12 επιπέδων, τον Μάριο και θα ξεκινήσουν την μαζική παραγωγή στο τρίτο τρίμηνο.

«Η αγορά των HBM αναμένεται να συνεχίσει να διογκώνεται καθώς τα δεδομένα και μεγέθη των μοντέλων ΑΙ αυξάνονται», δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο CEO της SK Hynix, Kwak Noh-Jung. «Η ετήσια ανάπτυξη της ζήτησης αναμένεται να είναι περίπου 60% μεσο-μακροπρόθεσμα».

Η SK Hynix, η οποία ανταγωνίζεται με την αμερικανική Micron αλλά και τον εγχώριο κολοσσό Samsung Electronics στα HBM ήταν μέχρι τον Μάρτιο ή μοναδική προμηθεύτρια HBM τσιπ της Nvidia, σύμφωνα με αναλυτές που προσθέτουν ότι οι μεγάλοι αγοραστές τσιπ τεχνητής νοημοσύνης θέλουν να διαφοροποιήσουν τους προμηθευτές τους για να διατηρήσουν πιο εύκολα τα λειτουργικά τους περιθώρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider