ΗΠΑ: Σοκ και δέος στο λιανεμπόριο - Στα 2.600 έφτασαν τα «λουκέτα» καταστημάτων φέτος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Σοκ και δέος στο λιανεμπόριο - Στα 2.600 έφτασαν τα «λουκέτα» καταστημάτων φέτος
Το κλείσιμο 2.600 καταστημάτων έχουν ανακοινώσει μέσα στο 2024, μόλις τέσσερις μήνες από την αρχή του έτους, οι λιανοπωλητές στις ΗΠΑ. 

Το κλείσιμο 2.600 καταστημάτων έχουν ανακοινώσει μέσα στο 2024, μόλις τέσσερις μήνες από την αρχή του έτους, οι λιανοπωλητές στις ΗΠΑ.

Μεγάλα ονόματα όπως οι Macy's, Walmart, Walgreens, Foot Locker και 7-Eleven έχουν ανακοινώσει το κλείσιμο καταστημάτων τους, ωστόσο είναι τα εκπτωτικά καταστήματα όπως τα Family Dollar και τα χρεοκοπημένα 99 Cents Only έχουν πληγεί περισσότερο, μαζί με τα φαρμακεία CVS και Rite Aid.

Εάν τα «λουκέτα» συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό για το υπόλοιπο του έτους, θα φτάσουν συνολικά 7.800 το 2024 - σχεδόν 40% περισσότερα από το σύνολο του 2023.

Ο online ανταγωνισμός βάζει δύσκολα στα φυσικά καταστήματα.

Από την 1η Ιανουαρίου έως τις 3 Μαΐου, οι έμποροι λιανικής έκλεισαν ή ανακοίνωσαν σχέδια να κλείσουν συνολικά 2.599 τοποθεσίες, σύμφωνα με στοιχεία της Coresight Research και τα οποία παραθέτει η DailyMail.

Επιπλέον, ρολά κατέβασαν 12 καταστήματα την τελευταία εβδομάδα των εταιρειών Skechers και Save A Lot, με οκτώ και δύο αντίστοιχα. QuikTrip και Walmart έκλεισαν επίσης από ένα.

Εν τω μεταξύ, τα εγκαίνια καταστημάτων έφτασαν τα 3.560, λιγότερα από τα 3.824 που είχαν προγραμματιστεί μέχρι την ίδια εποχή την περασμένη χρονιά.

Έως σήμερα, οι μεγάλοι λιανοπωλητές των ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει 2,5% περισσότερα κλεισίματα και 9,5% λιγότερα ανοίγματα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι Family Dollar και Dollar Tree, που ανήκουν στην ίδια εταιρεία, αποκάλυψαν τον Μάρτιο ότι θα κλείσουν περισσότερα από 600 καταστήματα το 2024. Αυτά αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% του συνόλου των καταστημάτων τους.

Η αλυσίδα λιανικής με το δεύτερο υψηλότερο αριθμό «λουκέτων» ήταν το 99 Cents Only Store. Τον Απρίλιο, ανακοίνωσε ότι θα κλείσει και τα 371 σημεία πωλήσεων της, αναφέροντας ως βασικές αιτίες τον υψηλό πληθωρισμό και την αύξηση των κλοπών. Το brand της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ, το οποίο διαθέτει καταστήματα στην Καλιφόρνια, το Τέξας, την Αριζόνα και τη Νεβάδα - ανακοίνωσε τα νέα χωρίς να δώσει χρονοδιάγραμμα για το πότε ακριβώς θα κλείσουν τα καταστήματα.

Τα μεγάλα φαρμακεία κατέγραψαν επίσης ένα σημαντικό αριθμό «λουκέτων» φέτος. Τα brand CVS, Rite Aid και Walgreens έκλεισαν 315, 165 και 77 καταστήματα αντίστοιχα.

Φωτό @ AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πρόθεση εισαγωγής της Titan America σε χρηματιστήριο στις ΗΠΑ

Κίνα: Άλμα 8,4% στις εισαγωγές τον Απρίλιο

ΗΠΑ: Υπέρ της τετραήμερης εργασίας το 81% των νέων - «Ενισχύει την παραγωγικότητα» τονίζουν

gazzetta
gazzetta reader insider insider