Παπαστεργίου: 6.500 παραλίες στο Mycoast.gov.gr

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπαστεργίου: 6.500 παραλίες στο Mycoast.gov.gr
Για την εφαρμογή Mycoast.gov.gr, στην οποία περιλαμβάνονται ήδη 6.500 παραλίες, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου. 

Για την εφαρμογή Mycoast.gov.gr, στην οποία περιλαμβάνονται ήδη 6.500 παραλίες, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, λέγοντας ότι «το πρόβλημα που πάμε να λύσουμε είναι η υπερκατάληψη των ακτών, να αντιμετωπίσουμε περιπτώσεις υπέρβαρσης των παραχωρήσεων ή αυθαίρετης κατάληψης των ακτών. Αυτό μπορεί να γίνει και με τη νομοθεσία και με τεχνικά μέσα».

Μιλώντας για την εφαρμογή στην οποία, όπως εξήγησε ο υπουργός, εμφανίζονται «όλες οι παραλίες τις οποίες νοικιάζει το ελληνικό Δημόσιο, η κτηματική υπηρεσία και, πλέον, για να διευκολύνουμε τη δουλειά των Δήμων και για την περίπτωση εκμίσθωσης από Δήμους η διαδικασία γίνεται ψηφιακά». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, θα καταγραφούν περίπου 7.500 παραλίες -στην εφαρμογή φαίνονται 6.500-, επισημαίνοντας ότι «με καινούργιες δορυφορικές φωτογραφίες από τον Ιούνιο και μετά θα τις ελέγχουμε αυτόματα με χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Αιγαίου "σαρώνουμε" όλη την Ελλάδα και μαζί με το Υπουργείο Οικονομικών έχουμε μια εικόνα, ενώ και ο πολίτης μπορεί να κατεβάσει δωρεάν την εφαρμογή my Coast και να δει στην παραλία στην οποία βρίσκεται αν νομίμως ή όχι υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες». Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο κ. Παπαστεργίου, οι καταγγελίες μπορεί να είναι ανώνυμες ή επώνυμες. «Φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, καθώς εκεί όπου οι δυο διαστάσεις δεν μπορούσαν να βοηθήσουν υπάρχει και η τρίτη διάσταση από το διάστημα που έρχεται να μας βοηθήσει να ελέγξουμε καλύτερα τις ακτές μας» τόνισε.

Για μια καινούργια υπηρεσία στον ψηφιακό βοηθό του gov.gr, έκανε λόγο ο κ. Παπαστεργίου, υπογραμμίζοντας ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού θα παρουσιαστεί εντός Μαΐου ένα καινούργιο bot το οποίο θα απευθύνεται στους τουρίστες, οι οποίοι θα θελήσουν να ψάξουν να μάθουν χρηστικές πληροφορίες, όπως για παράδειγμα φαρμακεία, κέντρα υγείας, μεταφορά κτλ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ψηφιακός βοηθός του gov.gr έχει έως τώρα δεχθεί πάνω από 5 χιλιάδες ερωτήσεις την ημέρα, δίνοντας καθημερινά λύσεις σε ζητήματα των πολιτών. «Κάθε μέρα εμπλουτίζεται με οποιαδήποτε νέα υπηρεσία. Την ώρα αυτή, έχουμε φτάσει τις 1.753 υπηρεσίες στο gov.gr και, παράλληλα, την ίδια μέρα μπαίνει και στον ψηφιακό βοηθό» είπε.

Μιλώντας για τα ψηφιακά εισιτήρια στα γήπεδα, ο υπουργός τόνισε ότι «ξεκίνησαν με μια μορφή υβριδική παράλληλα και δεν είχαν κανέναν πρόβλημα, περίπου το 35 με 40% μπήκε τις πρώτες Κυριακές με το ψηφιακό εισιτήριο χωρίς κανένα πρόβλημα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα σκαριά το Μητρώο Παρακολούθησης Ιδιωτικού Χρέους

DW: O απολογισμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Παπαστεργίου: Το my Coast gov.gr έρχεται να δώσει λύση και προάγει τη συνεργασία κράτους - πολίτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider