Πάνω από τα 84 δολάρια το Brent - Στον ΟΠΕΚ+ στρέφεται η αγορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από τα 84 δολάρια το Brent - Στον ΟΠΕΚ+ στρέφεται η αγορά
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 82,90 δολάρια και το Brent στα 84,51 δολάρια.

Πάνω από τα 84 δολάρια το βαρέλι κινείται το Brent την Παρασκευή, καθώς οι προσδοκίες ότι ΟΠΕΚ και των συμμάχων του θα διατηρήσουν περιορισμένη την προσφορά αντισταθμίζουν τα αυξανόμενα αποθέματα των ΗΠΑ και την προοπτική περισσότερων ιρανικών εξαγωγών.

Η Αλγερία δήλωσε την Πέμπτη ότι η αύξηση της παραγωγής αργού από τον ΟΠΕΚ+ τον Δεκέμβριο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 400.000 βαρέλια την ημέρα λόγω των αυξημένων κινδύνων.

«Ως εκ τούτου, η προσφορά θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στη ζήτηση στο άμεσο μέλλον», δήλωσε ο Stephen Brennock από την PVM. «Εν ολίγοις, ο ΟΠΕΚ+ θα συνεχίσει να λειτουργεί ως βασικός πυλώνας στήριξης των τιμών», πρόσθεσε.

Το αργό έχει εκτιναχθεί το 2021 καθώς οι οικονομίες ανακάμπτουν από την πανδημία. Ωστόσο, οι τιμές βρίσκονται σε τροχιά πτώσης αυτή την εβδομάδα, την πρώτη εβδομάδα πτωτικών τάσεων των τελευταίων δύο μηνών.

Τα στοιχεία των αποθεμάτων στις ΗΠΑ αυτής της εβδομάδας έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά περισσότερο από το αναμενόμενο, στα 4,3 εκατομμύρια βαρέλια.

Το Ιράν είπε ότι οι συνομιλίες με τις παγκόσμιες δυνάμεις για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 θα επαναληφθούν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, φέρνοντάς το ένα βήμα πιο κοντά στην ενίσχυση των εξαγωγών πετρελαίου που τελούν υπό τις κυρώσεις των ΗΠΑ. Ωστόσο, οι προσδοκίες για την επιστροφή της προσφοράς του Ιράν στην αγορά βραχυπρόθεσμα φαίνεται να έχουν ξεθωριάσει.

«Η πιθανή επανέναρξη των πυρηνικών συνομιλιών με το Ιράν και η πιθανή επιστροφή του ιρανικού αργού πετρελαίου στις αγορές νόμιμα, φαίνεται να έχει κάνει τον κύκλο της», δήλωσε ο Jeffrey Halley από την OANDA.

Την Παρασκευή το μεσημέρι (13:38 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 82,90 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,11% και το Brent στα 84,51 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,23%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alpha Bank: Άνοδος των διεθνών τιμών του πετρελαίου -Αίτια, συνέπειες και προοπτικές

Υποχώρησε από τα πολυετή υψηλά το πετρέλαιο - Σε υψηλά 3 εβδομάδων το φυσικό αέριο των ΗΠΑ 

ΗΠΑ: Απρόσμενη αύξηση στα εβδομαδιαία αποθέματα πετρελαίου 

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider