Κέρδη άλλα κάτω από τα 1.800 δολάρια ο χρυσός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη άλλα κάτω από τα 1.800 δολάρια ο χρυσός
Άνοδο κατέγραψαν την Δευτέρα οι τιμές του χρυσού, με τους επενδυτές ωστόσο να τηρούν στάση αναμονής, καθώς εντός της εβδομάδας αναμένονται οι εξελίξεις αναφορικά με την έναρξη του tapering στις αγορές ομολόγων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Άνοδο κατέγραψαν την Δευτέρα οι τιμές του χρυσού, με τους επενδυτές ωστόσο να τηρούν στάση αναμονής, καθώς εντός της εβδομάδας αναμένονται οι εξελίξεις αναφορικά με την έναρξη του tapering στις αγορές ομολόγων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 1.795,8 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας κέρδη 0,7% ή 11,9 δολαρίων/ουγγιά, χωρίς να καταφέρει να περάσει το «φράγμα» των 1.800 δολαρίων/ουγγιά.

Σύμφωνα με την Sevens Report Research, πλέον, το στήριγμα για την τιμή του πολύτιμου μετάλλου διαμορφώνεται στα 1.725 δολάρια, ενώ η πιο κοντινή αντίσταση βρίσκεται στα επίπεδα των 1.835 δολαρίων, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως οι τιμές θα κυμανθούν μέσα στο παραπάνω εύρος βραχυπρόθεσμα.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι Δεκεμβρίου έκλεισε στα 24,07 δολάρια/ουγγιά, καταγράφοντας κέρδη 0,5% ή 12 σεντς/ουγγιά, ενώ ο χαλκός Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 0,6% στα 4,39 δολάρια/λίβρα.

Ισχυρά κέρδη και για την πλατίνα Ιανουαρίου που διαμορφώθηκε στα 1.067 δολάρια/ουγγιά με άνοδο 4,6%, ενώ το παλλάδιο παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 3,6% στα 2.052 δολάρια/ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider