Πάνω από τα 90 δολάρια το Brent-Συνέχεια στο ράλι βλέπουν οι διεθνείς αναλυτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από τα 90 δολάρια το Brent-Συνέχεια στο ράλι βλέπουν οι διεθνείς αναλυτές
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 87,70 δολάρια και το Brent στα 90,95 δολάρια.

Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο περισσότερο από 1% τη Δευτέρα και κινείται και πάλι σε υψηλό επταετίας καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για την προσφορά ενώ το κλίμα εξακολουθούν να δυναμιτίζουν οι γεωπολιτικές εντάσεις στην Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

«Η υποκείμενη ανησυχία για τις παγκόσμιες ελλείψεις εφοδιασμού, σε συνδυασμό με τους συνεχιζόμενους γεωπολιτικούς κινδύνους, δίνουν έναν έντονο ρυθμό στην αγορά" δήλωσε ο Toshitaka Tazawa, αναλυτής της Fujitomi Securities.

«Με την προσδοκία ότι ο ΟΠΕΚ+ θα διατηρήσει την υπάρχουσα πολιτική της σταδιακής αύξησης της παραγωγής, οι τιμές του πετρελαίου πιθανότατα θα παραμείνουν σε ανοδική τροχιά αυτή την εβδομάδα», είπε, προβλέποντας το Brent θα παραμείνει πάνω από τα 90 δολάρια και το WTI να κινηθεί προς τα 90 δολάρια.

Σύμφωνα με την ANZ Research, με την αγορά σε έλλειμμα και τα αποθέματα σε χαμηλά επίπεδα, «οι περιορισμοί της προσφοράς πιθανότατα θα προκαλέσουν ένα σημαντικό ασφάλιστρο κινδύνου» καθώς αυξάνονται τα ταξίδια.

«Η κίνηση στην Ευρώπη ανακάμπτει καθώς μειώνονται οι αριθμοί των κρουσμάτων της "Όμικρον". Στις ΗΠΑ, η ζήτηση βενζίνης είναι μόλις 4% κάτω από τα επίπεδα του 2019», ανέφερε σε σημείωμα.

Οι εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης έχουν επίσης στηρίξει τις τιμές του αργού. Η Ρωσία, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο, και η Δύση βρίσκονται σε διαμάχη για την Ουκρανία, πυροδοτώντας φόβους ότι ο ενεργειακός εφοδιασμός στην Ευρώπη θα μπορούσε να διακοπεί.

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ δήλωσε την Κυριακή ότι η Ευρώπη πρέπει να διαφοροποιήσει τον ενεργειακό της εφοδιασμό.

Η αγορά βρίσκεται σε εγρήγορση και για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, αφού τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι αναχαίτησαν βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε από τους Χούθι της Υεμένης, καθώς το κράτος του Κόλπου φιλοξενούσε τον Πρόεδρο του Ισραήλ Isaac Herzogin.

Εν τω μεταξύ, περισσότερες από 1.400 πτήσεις στις ΗΠΑ ακυρώθηκαν την Κυριακή αφού οι βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν πληγεί από μια φονική χειμερινή καταιγίδα που ώθησε πολλές πολιτείες να κηρύξουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Στο μέτωπο του ΟΠΕΚ+, ο εφοδιασμός παραμένει στενός καθώς πολλά μέλη απέτυχαν να επιτύχουν τους στόχους παραγωγής. Στη σύνοδό του στις 2 Φεβρουαρίου, ο οργανισμός είναι πιθανό να επιμείνει σε μια προγραμματισμένη άνοδο του στόχου της παραγωγής πετρελαίου για τον Μάρτιο, ανέφεραν στο Reuters αρκετές πηγές του καρτέλ.

Την Δευτέρα (10:16 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 87,70 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,01% και το Brent στα 90,95 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,02%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΗΕ: Συνεδρίαση για την Ουκρανία - Aπειλές ΗΠΑ και Βρετανίας για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την Ουκρανία

Στην Ουκρανία αύριο ο Ν. Δένδιας

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider