Μικρή πτώση για το πετρέλαιο εν μέσω προσδοκιών αύξησης της προσφοράς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρή πτώση για το πετρέλαιο εν μέσω προσδοκιών αύξησης της προσφοράς
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 90,89 δολάρια και το Brent στα 92,11 δολάρια.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τρίτη εν όψει της επανέναρξης των έμμεσων συνομιλιών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, οι οποίες ενδέχεται να αναβιώσουν μια πυρηνική συμφωνία που θα μπορούσε να οδηγήσει στην άρση των κυρώσεων στις πωλήσεις ιρανικού πετρελαίου, αυξάνοντας τις παγκόσμιες προμήθειες.

Και τα δύο συμβόλαια πετρελαίου, κατά το τελευταίο διάστημα, έχουν φθάσει σε υψηλό επταετίας, υποστηριζόμενες από την ισχυρή παγκόσμια ζήτηση, τις συνεχιζόμενες εντάσεις στην Ανατολική Ευρώπη και τις πιθανές διακοπές του εφοδιασμού λόγω των ψυχρών καιρικών συνθηκών στις ΗΠΑ.

Οι συνομιλίες για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν του 2015 θα επαναληφθούν την Τρίτη ύστερα από μια παύση 10 ημερών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποκαταστήσει ορισμένες εξαιρέσεις από τις κυρώσεις, ενώ το Ιράν απαιτεί την πλήρη άρση των κυρώσεων και την εγγύηση των ΗΠΑ για μην προβούν σε περαιτέρω τιμωρητικές ενέργειες.

Ωστόσο, η χαλάρωση των τιμών του πετρελαίου θα μπορούσε να είναι προσωρινή. Ενώ η αισιοδοξία σχετικά με τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν ώθησε την αποκόμιση κερδών, η εξασθένηση των τιμών πιθανότατα θα είναι βραχύβια καθώς η αγορά πετρελαίου παραμένει σε έλλειμμα προσφοράς, δήλωσε ο αναλυτής της OANDA, Έντουαρντ Μόγια.

«Με τη ζήτηση αργού να βελτιώνεται σταθερά καθ' όλη τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους, η αγορά πετρελαίου καθοδηγείται πλήρως τόσο από την πλευρά της προσφοράς όσο και από τους γεωπολιτικούς κινδύνους», είπε.

Την Τρίτη το μεσημέρι (12:01 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 90,89 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,47% και το Brent στα 92,11 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,63%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μια συμφωνία με το Ιράν «είναι στον ορίζοντα» αλλά καθίσταται «επείγουσα», εκτιμά η Ουάσινγκτον

ΗΠΑ: Επανέφεραν τις εξαιρέσεις στις κυρώσεις που έχει επιβάλει στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα

Τζόνσον: Έτοιμες οι κυρώσεις αν επιτεθεί η Ρωσία στην Ουκρανία

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider