Τέταρτη διαδοχική διαπραγμάτευση με κέρδη για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέταρτη διαδοχική διαπραγμάτευση με κέρδη για τον χρυσό
Η άνοδος σημειώθηκε μετά από την πτώση των αποδόσεων των ομολόγων διεθνώς.

Η τιμή του χρυσού την Τετάρτη στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης γνώρισε άλλο μία διαπραγμάτευση με κέρδη, η οποία είναι και η τέταρτη συνεχόμενη.

Η άνοδος σημειώθηκε μετά από την πτώση των αποδόσεων των ομολόγων διεθνώς, αν και «δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα ανώτατα όρια του διευρυνόμενου εύρους συναλλαγών του», δήλωσε στο Marketwatch ο Έντουαρντ Μόγια της Oanda.

Η «κομβική» έκθεση για τον πληθωρισμό την Πέμπτη, μια ανάγνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή, «θα πρέπει να στρέψει τις προσδοκίες της αγοράς σε αποτίμηση μεταξύ τεσσάρων έως έξι» αυξήσεων επιτοκίων της Fed φέτος, είπε.

Η αστάθεια στις τιμές του μετάλλου θα μπορούσε να εξηγηθεί από τις διακυμάνσεις του δολαρίου, «το οποίο προφανώς έχει επίσης μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους δεσμούς με τον πληθωρισμό», δήλωσε ο Άνταμ Κους, πρόεδρος της Libertas Wealth Management Group.

«Χωρίς υψηλότερα μεγέθη πληθωρισμού, όσο οι αποδόσεις συνεχίζουν να αυξάνονται, θα είναι δύσκολο για το δολάριο από μόνο του να παράσχει αρκετή ώθηση για να αυξήσει σταθερά τις τιμές του χρυσού μέχρι την άνοιξη», είπε στο MarketWatch.

Ο χρυσός στα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου σημείωσε άνοδο 8,70 δολ. ή 0,5%, στα 1.836,60 δολ. η ουγγιά και σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet, είναι και ο υψηλότερος διακανονισμός τους από τις 25 Ιανουαρίου.

Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου, κέρδισε 14 σεντ ή 0,6% στα 23.341 δολάρια η ουγγιά, ακολουθώντας μια άνοδο ύψους 0,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider