Εκτοξεύτηκε σε υψηλό επτά ετών η τιμή του πετρελαίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκτοξεύτηκε σε υψηλό επτά ετών η τιμή του πετρελαίου
Το πετρέλαιο έκλεισε σε υψηλό επτά ετών, καθώς ο Λευκός Οίκος προειδοποιεί για «πιθανόν άμεση» ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Με κέρδη έκλεισε η συνεδρίαση της Παρασκευής για το πετρέλαιο, η τιμή του οποίου έφτασε σε υψηλό επτά ετών, μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, για μια εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία θα μπορούσε να συμβεί «ανά πάσα στιγμή».

Η αγορά «είναι πολύ νευρική επειδή ο ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι η εισβολή μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή», εξήγησε ο Άντι Λίποου, της Lipow Oil Associates.

Η τιμή αυξήθηκε απότομα κατά περίπου δύο δολάρια μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα, μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Μπλίνκεν στη Μελβούρνη και τις ανακοινώσεις του συμβούλου εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν, απόψε το βράδυ.

Η τιμή του Μπρεντ της Μαύρης Θάλασσας, παράδοσης Απριλίου, έκλεισε με αύξηση 4,50%, στα 95,52 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή του από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Το αμερικανικό αργό WTI, παράδοσης Μαρτίου, έφτασε τα 94,37 δολάρια το βαρέλι (+5%), επίσης στο υψηλότερο επίπεδό του εδώ και πάνω από επτά χρόνια.

Το φυσικό αέριο, παράδοσης Μαρτίου έπεσε 0,5% στα 3.941, με πτώση 13,8% σε εβδομαδιαίο επίπεδο.

Με πληροφορίες από το CNBC και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ρευστότητα των Big Oil θυμίζει πετρέλαιο στα 100 δολάρια

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider